Auto do 20k- Volvo S40 1.8i 125km 04' ? Prosze o opinie o tym silniku.

10 Cze 2016, 19:57

Witam,
jestem w trakcie poszukiwań auto do kwoty 20k. Przy przebiegu rzędu ~10k km szukam benzyny, być może z opcją zgazowania. Poszukiwałem do tej pory C klasy, saaba 9-3 1.8t a przy okazji oglądania szpachlowanych szrotów znalazłem nienajgorsze Volvo S40 z takim silnikiem. Auto ze stycznia 05' - równe 20 tyś.
Obawiam się trochę czy to auto nie będzie miało za mało mocy, nie palę gum i nie ścigam się na światłach, aczkolwiek cenie dynamiczne (a więc bezpieczne) wyprzedzanie.
W internecie nie moge znalezc za wiele rzeczowych opinii na temat tej jednostki, czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej o tym silniku, o samym aucie ?
Eredin
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 05 2010
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Corolla
Silnik: 2.0

11 Cze 2016, 14:08

Poszukaj na volvoforum.pl
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...