Auto do 20k- Volvo S40 1.8i 125km 04' ? Prosze o opinie o tym silniku.

10 Cze 2016, 19:57

Witam,
jestem w trakcie poszukiwań auto do kwoty 20k. Przy przebiegu rzędu ~10k km szukam benzyny, być może z opcją zgazowania. Poszukiwałem do tej pory C klasy, saaba 9-3 1.8t a przy okazji oglądania szpachlowanych szrotów znalazłem nienajgorsze Volvo S40 z takim silnikiem. Auto ze stycznia 05' - równe 20 tyś.
Obawiam się trochę czy to auto nie będzie miało za mało mocy, nie palę gum i nie ścigam się na światłach, aczkolwiek cenie dynamiczne (a więc bezpieczne) wyprzedzanie.
W internecie nie moge znalezc za wiele rzeczowych opinii na temat tej jednostki, czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej o tym silniku, o samym aucie ?
Eredin
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 05 2010
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Corolla
Silnik: 2.0

11 Cze 2016, 14:08

Poszukaj na volvoforum.pl
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Bezpieczniej w czystym samochodzie
    Świeżo umyty samochód nie tylko lepiej się prezentuje – czyste szyby, lusterka i światła to warunek bezpiecznej jazdy. Kierowca powinien zadbać o to zwłaszcza przed wyjazdem w dłuższą trasę. Jednym z podstawowych ...