Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
karolove napisał(a):Vectra B/C 2.5 V6. Oba te samochody są nie zniszczalne, a do tego mają całkiem fajnego kopa.
nitro napisał(a):Porównanie Lexusa do Opla to:no: Lexus jest jednak troszkę "egzotyczny". Ja brałbym Volvo jednak.
karolove napisał(a):Oczywiście Lexus to o wiele bardziej prestiżowe auto.
Jednak sam jeździłem VB 2.5 V6 i nie miałem z nią najmniejszych problemów. Było to auto niezniszczalne, które nie jedno przeszło i nie jedno widziało.
VC 2.5 V6 jeździ mój przyjaciel i również ma podobne zdanie jak ja.
Po za tym w każdym egzemplarzu znajdą się jakieś przypadki, gdzie jest coś wadliwego. A części i serwis Lexusa to już nie jest taka fajna sprawa.
karolove napisał(a):Generalnie moim zdaniem nie powinno porównywać się Vectry do aut, które ty wymieniłeś.
S40, A4 chodź gabarytowo podobne to inna klasa.
Ale przecież nie o to chodzi, żeby każdy jeździł bmw7 czy s klasą. Miałem Vectrę i wiem, że to dobre auto.
Omega, która teoretycznie jest o klasę wyższa owszem to średnio trwałe auto.
Swoją drogą już od GS wolałbym Avensis, te same części inaczej ubrane, a trwałość tam sama.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLVO. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLVO