Auto do 23 tys

01 Lis 2010, 20:34

Witam.

Od kilku miesięcy myślę nad zmianą samochodu chciałbym się poradzić kogoś kto miał styczność z tymi autami które wybrałem oraz interesują mnie wypowiedzi na temat tych aut obecnie przemieszczam się renault 19 samochód bardzo dobrze mi służył przez 2 lata i 20 tys km.

Na pierwszym miejscu stawiam Renault Lagunę mimo informacjach o awaryjności które często są wyssane z palca bardzo podoba mi się ten samochód mogę powiedzieć że mam dwóch kolegów i bardzo sobie chwalą oczywiście w grę wchodzi tylko benzyna 1.8 badź 2.0 T i tu moje następne pytanie jaki silnik byłby lepszy rok 2004 a najlepiej po 2005.

na drugim planie corolla e12 Hatchback i silnik inny niż 1,4 tesciowie mają takie auto i mało awaryjne i dobrze się jeździ tylko - to silnik 1,4 jaki polecacie do tego modelu?

III miejsce hona civic VII generacja Hatchback nie mam informacji na temat tego samochodu

IV BMW E46 sedan i tu chyba disel bo mniej pali niz benzyna prosze o opinie gdyż mi sie bardzo podoba to auto.

ostatni typ to ford mondeo mk3 tez brak mi jakichkolwiek informacji proszę o opinie sugestie tylko rzetene nie wyssane z palca.

Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
6ruby
Nowicjusz

01 Lis 2010, 22:25

Zawsze diesel mniej pali od benzyny, ale przy Twoich przebiegach diesel to będzie totalna pomyłka. Szukaj E46, za tą kasę dostaniesz już coś ładnego, a jak wybierzesz silnik R4 to i spalanie nie powali.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

01 Lis 2010, 22:47

Jeśli ma być benzyna to możesz zaryzykować Lagune (większość poważnych usterek dotyczy diesli w tym modelu)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

02 Lis 2010, 15:38

W oko wpadl mi jeszcze seat leon, w lagunie biarac ten samochod pod uwage mam ciagle dylemat 1,8 czy 2.0 T
6ruby
Nowicjusz

02 Lis 2010, 17:17

Seata moge CI polecic. Dwa w rodzinie i dwa sie bardzo dobrze sprawuja.
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

02 Lis 2010, 17:42

Jeśli chodzi o konfrontacje Laguna II vs. Leon to jak dla mnie zdecydowane zwycięstwo Laguny - wysoki komfort jazdy, miażdżąca przewaga jeśli chodzi o przestronność (Laguna ma o prawie 24 cm większy rozstaw osi), wysoki poziom bezpieczeństwa, lepsze wykończenie, bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przesiadka na opony zimowe i reguła 7 stopni Celsjusza
    Każda opona zimowa i opona letnia, jak sama nazwa wskazuje, stworzona została do odpowiedniego sezonu i bezpośrednio z tym związanych warunków drogowych. Przyjęto, że granicą, w której sezonowe opony zimowe ...
    Pagani Huayra - centralnie umieszczony wydech
    Samochody ze stajni Pagani zawsze słynęły z ekstrawaganckiego wyglądu i nie inaczej jest w przypadku następcy modelu Zonda, czyli Huayry. Tak samo jak w Lexusie LFA, wszystkie końcówki wydechu włoskiego auta skupiono ...

02 Lis 2010, 17:50

Ale pod wzgledem prowadzenia i bezawaryjnosci wygrywa Leon. Zalezy czego oczekuje od auta. Podawal i Lagune i Civica. A Civic to klasa Leona. ;)
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

02 Lis 2010, 17:55

Pod względem wielkości wnętrza to Laguna. W 2.0 Turbo jest wszystko okej oprócz spalania :D 2005 rok czyli po FL nie dostaniesz zadbanego.
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

02 Lis 2010, 18:17

Właściwie to jakby nie patrzeć to ciężko porównać E46 i Lagune z Leonem, Corollą i Civicą :)
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----

02 Lis 2010, 18:51

a mondeo jak wypada na tle innych modeli ktore podalem? honde odrzucam dzisiaj mialem okazje pzretestowac i zle mi sie prowadzi to auto w lagunie czuje sie znakomicie leonem tez jezdzilem i bylo przystepnie
6ruby
Nowicjusz

03 Lis 2010, 12:03

Tutaj wybrałbym między Laguna a Seatem Leonem,chociaż osobiście większe zaufanie mam do Leona. Kolega jeździ i bardzo sobie chwali, silnik 1.6 spalanie na poziomie 7 litrów,a osiągi przyzwoite.
PanSamochodzik1
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź