Auto do 240 tysięcy złotych do bogatej okolicy.

20 Paź 2018, 15:53

Dzień doberek. Potrzebuję samochodu do bogatej okolicy, gdyż większość sąsiadów ma już pojazdy klasy D,E lub nawet F. Ja mam jeszcze Audi A6 C6 3.0 TDI 233PS z zeszłej dekady. Czas zmienić pojazd. I nie wiem na jaki, bo ostatnio pamiętam jak się interesowałem motoryzacją, to wychodziło Bugatti EB110. Powiem tylko, iż nie boję się w ogóle diesli przy moich przebiegach 22k rocznie. Moim zdaniem to mity z tymi DPF etc. Poszukuję czegoś, co będzie mocniejsze od mojego obecnego samochodu. Oczywiście ma to być Coupe dwudrzwiowe, albo sedan. Ma mieć min. 400NM momentu obrotowego. Nowy system multimedialny. Co kupić? Nowe Audi A5, czy A6, a może jakieś BMW 5 albo nowy Arteon, czy jakiś Jaguar XF lub Mercedes Benz E-klasa. Samochód ma być nowy, z salonu, ponieważ stać mnie na to. Nie zamierzam się udręczać z przydomowymi handlarzami. Dla mnie odpadają Ople i Fordy, bo to jest jednak nie ta klasa samochodu, której oczekuję.
dergole
Nowicjusz

20 Paź 2018, 17:47

Przy kupnie nowego samochodu liczy się Twój gust i odczucia z danego auta, a więc nie pomożemy wiele.
Dwa, że nie ma się co wypowiadać o ew usterkach aut, bo rozpatrujesz zupełnie nowe (rynkowo) modele, których (bez)awaryjność jest wielką niewiadomą.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Paź 2018, 09:43

Kia Stinger 3.3 V6 biturbo 4x4 i zakleić znaczki jak taka dziwna okolica... W tej cenie masz full wersję. Będziesz sąsiadem w czymś lepszym niż przereklamowany Arteon (w niczym nie lepszy niż wspomniane Insignia GSi, czy Mondeo Vigniale), czy biedne Audi/Mercedes/BMW w tej cenie.
I zanim powiesz coś o tandecie, bo to Kia to idź do salonu zobacz.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

21 Paź 2018, 10:10

Jeśli auto ma być szybsze od Twojego obecnego A6C6 3.0 TDI to trochę małe minimum jeśli o Nm podałeś, bo te 400Nm to mają diesle o mocy 180-200KM.

Rozejrzyj się za nowym Volvo S90. Pięknie się prezentuje, bardzo dobre jakościowo i na pewno wybierzesz coś z palety silnikowej.
Tom88T
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: 508
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2014

21 Paź 2018, 10:13

Już całkowicie pomijając drobniutki fakt, że jego obecny diesel ma 450 NM (o ile jest sprawny).

Nie wiemy co zrobi wrażenie na Twoich somsiadach. Wybierz sobie 2-3 marki, otwórz konfiguratory i sprawdź co możesz szukać. Chociaż w przypadku marek premium to niekoniecznie musisz zrobić szał z silnikiem czy wyposażeniem, no ale nowy znaczek będzie :ok:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Rok produkcji: 2007

21 Paź 2018, 10:51

Śmierdzi trollingiem, ale jeśli to na poważnie, to proponowałbym iść w egzotykę np. Infiniti Q60 3.0T czy Q70 3.5 Hybrid. Też wolałbym Stingera albo Giulię zamiast podobnie wycenionych BMW i Mercedesów.
azzurro
Aktywny

Auto: Jeansowe kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Shibetsu - tor testowy Toyoty na biegunie zimna
    Na najbardziej mroźnej japońskiej wyspie Hokkaido, na północ od słynącego z zimowej olimpiady 1972 roku miasta Sapporo, znajduje się japoński biegun zimna. W Shibetsu ciągle pada. We wrześniu spada tu często ponad ...

21 Paź 2018, 14:11

Jakaś infiniti albo alfa romoeo stawiana obok niemieckiej trójcy :lol: to są samochody dla na sile alternatywnych biedaków którzy tłumacza sobie ze maja to samo ale taniej... nie robiące na nikim wrażenia. O kia to aż zal wspominać bo kojarzy się ludziom jak sie kojarzy...nikt tego nie porząda ani nie jest premium. Tylko bmw mercedes lub audi zapewni autorowi luksus i splendor. Czas się z tym pogodzić forumowicze a nie forsować substytut piekna i kunsztu inżynierii w postaci nieudanych wynalazków dla hipsterow.
959rn
Początkujący

Auto: Dieselek

21 Paź 2018, 14:15

959 i jego ułomne teorie cz. 54 :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

21 Paź 2018, 14:34

Udane nie udane i tak kupuje po to aby sąsiad widział to brałbym coś co wywiera wrażenie i skacze gul a żadna np alfa napewo takim autem nie jest i nie będzie. Kia może być fajną propozycją ale trzeba by było emblematy zdemontować bo jednak w takim przypadku stereotypu biorą górę. Odemnie Volvo s60 lub 90
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Paź 2018, 14:34

azzurro napisał(a):Śmierdzi trollingiem

Dokładnie, aż dziwne, że komuś się chce odpowiadać, tak samo jak auto za 1mln :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

21 Paź 2018, 14:37

959rn, ja nie wiem, czy ty jesteś po prostu bardziej głupi, czy śmieszny z tymi teoriami :lol: :lol: :lol: :lol:
Tom88T
Początkujący

Auto: 508
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2014

21 Paź 2018, 14:45

No co Wy jest to typowy odbiorca bmw dlatego jak mój kolega sprzedawał x6 to dał mi żebym to zrobił ja wytrzymałem 3dni i wstawiłem auto do komisu :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

21 Paź 2018, 14:56

Kao napisał(a):Udane nie udane i tak kupuje po to aby sąsiad widział to brałbym coś co wywiera wrażenie i skacze gul a żadna np alfa napewo takim autem nie jest i nie będzie.

Dla mnie idiotyzmem jest kupowanie auta pod sąsiada :o - kupuje się tylko i wyłącznie dla siebie :ok:

Co do pokazówy:
W piątek jechałem w Biłgoraju za nowym RS 5 w tej ciemnozielonej wersji. Przez całe miasto dosłownie nikt się nie obejrzał za tym autem, więc z skakaniem gula to nie takie proste tym bardziej, że u nas takich aut się nie widuje. Za to już za Maseratti GranTurismo, które u nas się też kręci większość ludzi odwraca głowę.
Poniżej fotki egzemplarzy, o których mowa:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Co do Alfy oglądałem nową Gulię w wersji Quadrifolio i cywilnej - szczerze, robi robotę na tle bezpłciowych A4 czy 3er (odnosząc do wersji cywilnej). Jak na auto na pokaz bardzo dobra opcja, bo wygląda. Środek wg mnie to jeden z najlepszych projektów w tej klasie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

21 Paź 2018, 15:06

dzida napisał(a):Co do Alfy oglądałem nową Gulię w wersji Quadrifolio i cywilnej - szczerze, robi robotę na tle bezpłciowych A4 czy 3er
oczywiście że robi ale na nas, na nas którzy mają jakieś pojęcie o motoryzacji a bizmasmany i inne bogacze patrzą tylko na znaczek i w oczach takich ludzi najlepsza, najładniejsza, najbardziej wyposażona alfa bedzie zawsze gorsza od najgorszego najmniej wyposazonego BMW czy innego Merca. Mam na placu Maserati Ghibli, na mnie nie robi wrażenia a kto by nie przychodził to mało się przy nim nie trzepie, tak właśnie reagulą ludzie na znaczek
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Paź 2018, 15:20

Czyli podsumowując 240tys.:
1. opcja - kupujemy słabo wyposażone Audi/BMW/Mercedes dla sąsiadów
2. opcja - kupujemy coś co nam leży ale wstyd, bo to nie Audi/BMW/Mercedes