furja86 napisał(a):Rom33,
widzę że masz v50 ?
co powiesz jeszcze na temat tego wozidła
Jak dla mnie to genialny samochód, mocno niedoceniony i zarzucony bezpodstawnymi opiniami "znafców".
Zawias super trzyma drogi, dobrze wyważony, fajnie zachowuje się w zakrętach. Serwisowanie na przyzwoitym poziomie cenowym bo to płyta Focusa, jakość i wytrzymałość części bardzo dobra. Silnik opisałem wyżej i chyba więcej nie trzeba opisywać. Małe kombi ale można dość dużo w nim zmieścić. Blachy bardzo dobre i bez korozji. W środku duży poziom bezpieczeństwa niezależnie od wersji wyposażenia (w innych markach musisz za część dopłacić), obsługa intuicyjna, fotele dobrze trzymają, regulowane przód/tył, góra/dół,odcinek lędźwiowy, opacie przód/tył.
Auto bardzo fajna na krótką drogę jak i spore trasy, zrobiłem moim w prawie 6 lat 130tys.km i chyba jeszcze ze mną zostanie. Na co zwrócić uwagę? Przecierające się boczki tapicerki foteli, odpowiednia jazda z turbiną i DPF, reszta standard, rozrząd przy 220-240kkm, olej co 20kkm max lub 1 w roku, przy około 200kkm bierz pod uwagę naprawę alternatora, rozrusznika, stacyjki, chłodnicy klimy, łożyska w piastach o ile wcześniej nie zostało zrobione.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.