Witam,
Obecnie zaczynam poszukiwania samochodu, docelowo przymierzam się do zakupu w sierpniu/wrześniu - tak, wiem że to sporo czasu, niemniej jednak chciałbym już wiedzieć za czym mógłbym się rozglądać.
W ciągu roku pokonuję samochodem około 10-12 tys km. Głównie są to dojazdy do pracy (25km w obie strony) i czasami dalsze wypady do rodziny/znajomych (200-500km).
Jako że planowana jest "rozbudowa rodziny" i będący już na pokładzie sporych rozmiarów pies zastanawiam się nad trzema typami aut:
*kombi
*minivan
*SUV
Jednym z najważniejszych aspektów dla mnie jest dość sporych rozmiarów bagażnik (min. 500L). Skłaniam się również ku manualnej skrzyni biegów.
Pytanie, czy w budżecie 18-20 tys znajdzie się coś sensownego?
Jeśli chodzi o moje typy to:
-Ford Mondeo mk4 2.0
-Renault Laguna III 2.0
-Audi A6 C6 2.7 (takie moje małe marzenie, chociaż mega nadszarpuje przeznaczony budżet, no i koszty utrzymania wyższe niż aut wymienionych wcześniej).
Jestem też świadom, że w podanym przedziale cenowym ciężko będzie znaleźć "idealne" Mondeo czy Lagunę, ale od czego jest nadzieja.
Dodam jeszcze że od 7 lat poruszam się Fordem Focusem mk1 1.6 i mieszkam w południowym rejonie woj. Śląskiego.
Szanowni forumowicze, liczę na wasze spostrzeżenia, dobre rady, typy aut i doświadczenie w dziedzinie motoryzacji.
Pozdrawiam.