REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
przypadkiem nie jest to 2.0 TDI?kustosz12 napisał(a): też jakieś audi A4 wynaleźli czarne z 2006 roku 1.9 140 km TDI
mike1735 napisał(a):masz pełen rynek zamienników, więc do ASO nie trzeba zaglądać zbyt często.
mike1735 napisał(a):Inna sprawa, że takie a4 też nie jest zbyt tanie w eksploatacji - dość słabej jakości przedni zawias.
kustosz12 napisał(a):Daczi Daster ( suv )tylko mówi że za droga.
możliwe, że tak jest z częściami "specjalistycznymi", bo o tym akurat słyszałem. Np wtryski do diesla Mitsubishi 1.8 did są tylko w ASO i to w chorej cenie kilkunastu tysięcy. Mi chodziło bardziej o części typowo eksploatacyjne typu tarcze, klocki, amortyzatory - nie sądzę aby te były tylko w ASOłysy30 napisał(a):Tyle teoria, w praktyce bardzo trudno o zamienniki do Hondy, stąd też taka ich popularność wśród złodziei. Warsztat, w którym serwisuję swoją Hondę sam zresztą kupuje większość części w ASO (mają zniżki). Ogólnie posiadając w miarę nowego Japońca w wielu przypadkach jesteś zwyczajnie skazany na ASO
nie no tak, jednak zakładając polskie realia przy kupnie a4/a6/Passeratti oprócz pakietu startowego zazwyczaj musisz zajrzeć do zawieszeniałysy30 napisał(a):.którego nie wymienia się raz w tygodniu. Już kiedyś zadawałem to pytanie - co to jest 1500 zł na 100 tys. km?