Auto do 25 tyś złotych PB/LPG

03 Sie 2020, 14:19

Witam,szukam auta w takiej właśnie kwocie póki co jezdzę Vectrą C 1.8 122KM w LPG ale trochę za mało mocy i nie jestem zadowolony z komfortu jazdy,co mnie interesuje to:
Audi A6 C6 2.4 V6 oraz Mondeo MK4 z silnikiem 2.0 145(wiem że różne są opinie o LPG w tym silniku).
Chodzi mi o w miarę ładne auto z mało awaryjnym silnikiem,jak Mondeo to tylko sedan,Audi natomiast może być avant,co myślicie o takich typach i jak z cenami idzie znależć coś rozsądnego z taką kwotę? Może ktoś coś dorzuci do propozycji?
Powers
Początkujący

Auto: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1.8 122KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

03 Sie 2020, 17:00

Powers napisał(a):(wiem że różne są opinie o LPG w tym silniku).

W większości poparte prehistoryczną wiedzą :ok:

Powers napisał(a):co myślicie o takich typach i jak z cenami idzie znależć coś rozsądnego z taką kwotę?

Jest pomiędzy nimi jedna aczkolwiek istotna różnica, koszty utrzymania. Przesiadając się z vectry do a6 możesz się załamać.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Sie 2020, 17:19

A Mondeo z tym silnikiem będzie drogie w utrzymaniu?
Powers
Początkujący

Auto: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1.8 122KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

05 Sie 2020, 14:29

Będzie porównywalne. Trochę więcej wydasz przy LPG, bo w tym silniku wymaga więcej uwagi serwisowej.
aple4
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Prawo jazdy: 03 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co daje aktywny mechanizm różnicowy?
    Mechanizm różnicowy to nieodzowny elementem każdego samochodu. Jego zadaniem jest umożliwienie niezależnego obracania się kół osi napędzanej na zakrętach, kiedy każde z nich pokonuje inną drogę. W tej roli bardzo ...