Auto do 2500 pln

21 Paź 2010, 13:09

Witam

Mam ograniczony budżet niestety ale do 2500 musze znaleźć sprawne autko do przemieszczania się, wiadomo że w tej cenie nie ma co wymagać, ma być sprawny po to by jeździć:)

Szukam w województwie lubelskim bo nie opłaca się chyba wyruszać bo tak tanie autko gdzieś daleko w Polske (jestem z Lublina)
Przeglądając ogłoszenia znalazłem pare ofert i proszę o pomoc i wasze zdanie na ten temat.

Najpierw podam to co znalazłem jeszcze nic nie oglądałem ale zamierzam wybrać te oferty które warto się pofatygować i obejrzeć.

1. Renault 19, ponoć udany trwały model w Lublinie trafiłem na taką oto okazje -
[link do oferty na Allegro wygasł]

Jeżeli to wszystko prawda co pisze ktoś to wydaje się to ciekawa oferta

2. Mitsubishi Lancer -
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
też wydaje się ciekawą ofertą

3. Skoda Felicia - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Troche brzydal jak dla mnie ale za tą cene nie ma co wybrzydzać, pierwszy właściciel, bezwypadkowy też wydaje się to ciekawa oferta ja za tą cene

4. Opel Vectra A - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
według mnie bardzo ciekawa oferta, ponoć te Vectry to dobre ponad przeciętnie trwałe wózki

Co sądzicie o tych ofertach ? Może podajcie jakies konkretne swoje

I jeszcze mam pytanie apropo wszelkich opłat przy kupnie samochodu, prawko mam niedługo jakies pare miesięcy 26 lat, ile tak mniej więcej trzeba szykować kasy oprócz ceny samochodu, czyli rejestracje ubezpieczenia itp. Czy kupując auto za 2500 ze wszystkim zmieściłbym się w 3000 pln?
malakas
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

21 Paź 2010, 14:33

Za 3 tyś mam Peugeota 405 1.6 na gaźniku z gazem rocznik 91, w dowodzie składak ( ale nie należy się tego bać, bo to taki składak jak z koziej dupy trąba ).
Bezwypadkowy, garażowany przez poprzedniego właściciela, lakier oryginalny, blachy w ocynku (zero rdzy).

Z wyposażenia to ma centralny zamek i elektryczny szyberdach.
Jedyne co do zrobienia to jak widać gałka zmiany biegów (bolączka fabrycznych - pasuje od 405 i 406), i gumy przy drążku stabilizatora, koszt mały.
I to wszystko co dolega temu autu, zrobiłem nim już sporo, na liczniku na pewno nie ma oryginalnego przebiegu :mrgreen:, ale to pancerne auta.
Spalanie gazu: 8l trasa, 9-10l miasto.

Jeździłbym nim gdyby nie to, że choruję na 106 XSi. :razz:

Tu link do ogłoszenia:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (tagi vw, passat to dla dodatkowej reklamy :roll: )
dervu
Zaawansowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

21 Paź 2010, 14:49

Ja bym sobie stare japońce odpuścił,podobnie jak Felicje no chyba że chcesz jeżdzić zgnitkowozem.Co do R19 to ogólnie są to dobre autka ale ten z linku chyba dostał w przód bo coś mi sie nie podoba.A ta Vectra to chyba będzie najlepsza opcja tylko że też gnije ale naszczęście nie tak jak Felicja.W tej cenie możesz sie też porozglądać za Golfem II,autko jest praktycznie jak czołg.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Paź 2010, 15:39

Może - [link do oferty na Allegro wygasł]
Sam myślę nad jakimś Golfem II dobre autka nie do zajezdżenia :D
lub bardzo fajna okazjaa : [link do oferty na Allegro wygasł]
Ostatnio edytowany przez DIX37, 21 Paź 2010, 15:42, edytowano w sumie 1 raz
DIX37
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lubelskie

21 Paź 2010, 15:41

Te 6l to chyba na autostradzie, ale i tak wątpię w takie spalanie przy takim silniku bez sekwencji przynajmniej. Peugeot 106 1.0 przy 90km/h pali 6L. :???:
dervu
Zaawansowany

21 Paź 2010, 15:42

malakas napisał(a):ile tak mniej więcej trzeba szykować kasy oprócz ceny samochodu, czyli rejestracje ubezpieczenia itp

Jezeli będzie to wiązało się z wymiana TR to ok.170.- .....
Dolicz tez ok.50.- US /zalezy ile wpiszesz na umowie k-s/
Trzeba tez doliczyc na OC i to calkiem nie mała sumkę.A nie masz w rodzinie człowieka który ma max znizki i wziąsc go na współwłaściciela... :?: :?:

[ Dodano: 21 Październik 2010, 15:48 ]
DIX37 napisał(a):myślę nad jakimś Golfem II dobre autka nie do zajezdżenia

Masz rację,sam jak widać jezdze przedłuzonym golfem juz 6 lat.Drobne sprawy eksploatacyjne i nic więcej....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...

21 Paź 2010, 15:59

Dołączę się do tematu gdyż planuję zakupić Golfa II z Silnikiem 1.3 czy on nie będzie za słaby do szybszej jazdy,będzie miał siłę bo on ma tylko 54KM,chodzi mi o to też żeby nie zamulał miał kopa przy starcie itp ???
Pozdrawiam
DIX37
Nowicjusz
Awatar użytkownika

21 Paź 2010, 16:09

a nie myslales moze nad daewoo espero lub opel astra 1?
agnello88
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

21 Paź 2010, 16:11

Do kogo to pytanie było do mnie czy do Autora tematu?
DIX37
Nowicjusz
Awatar użytkownika

21 Paź 2010, 16:17

DIX37 napisał(a): gdyż planuję zakupić Golfa II z Silnikiem 1.3 czy on nie będzie za słaby do szybszej jazdy

Z takim wlaśnie silnikiem mam swoją Jettę i dla mnie to wystarcza bo 100km/h jedzie bez problemu.Natomiast jezeli Ty chcesz"palic gumę"no to najbardziej niezawodny silnik to 1800/miałem taki w innej/.Nie kupuj z silnikiem 1600 bo z tego co wiem to jest chytry na paliwo..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

21 Paź 2010, 16:42

Drogi Kolego moim zdaniem najlepiej kup sobie taki samochód mały duży nie wiem jaki ci sie podoba najlepiej do gustu aby był ekonomiczny,wytrzymały,elegancki ja bym proponował Opla Astre tą którą zaprezentowałeś :)
To nasza wspólna Pasja...Motoryzacja :)
Gelo15
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

21 Paź 2010, 16:50

hmm wiem że golf 2 to trwały samochód ale jakis taki spartański i kańciasty i jakby był z innej epoki...sam nie wiem

Co do Espero to właśnie się rozglądam też za Espero ale w internecie w ogłoszeniach nie ma za bardzo z lubelskiego bo to fajne autko i znacznie nowsze niż Golf 2 i zwykle z wyposażeniem

Sam już nie wiem co by było dobre, myśle że w pierwszej kolejności Vectre A lub Espero będe szukał...

Co do tej Renówki 19 z linka w moim pierwszym poście gość pisze że miał stłuczke w 2009 roku wjechał w tył samochodu i wymienione zostały reflektory zderzak i osłona chłodnicy i twierdzi że nie miał poważnego wypadku, nie wiem czy wierzyć
malakas
Nowicjusz

21 Paź 2010, 16:56

Jak Renówka 19 i jeszcze walona, to daj spokój. Już bez tego mocno je dopada rdza na progach. A najlepiej to niech da zdjęcie spod maski.
dervu
Zaawansowany

21 Paź 2010, 17:25

Ogólnie to zaczne od obejrzenia na żywo tej Vectry -
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jak myślicie może być ok? Czy może być jakiś haczyk w tym ogłoszeniu
malakas
Nowicjusz

21 Paź 2010, 17:42

DIX37 napisał(a):Dołączę się do tematu gdyż planuję zakupić Golfa II z Silnikiem 1.3 czy on nie będzie za słaby do szybszej jazdy,będzie miał siłę bo on ma tylko 54KM,chodzi mi o to też żeby nie zamulał miał kopa przy starcie itp ???
Pozdrawiam

A jak myślisz?! Sam sobie odpowiedziałeś chyba na pytanie. Co do tematu to chyba tylko Golf2 bym brał pod uwagę.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW