Auto do 2500zł

22 Gru 2013, 16:24

Witam,
Na wstępie napiszę, że jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o motoryzację. Chciałabym kupić swój pierwszy samochód, głównie do jazdy po mieście.
Moje wymagania: MUSI mało palić (oczywiście jak na tą cenę, max 2500 zł), nie musi być ładne, może być malutkie (no ale fajnie by było jakby się 5 osób zmieściło), ew. dość tanie części, w razie zepsucia się czegoś, oczywiście musi być sprawne. Właściwie nie orientuję się nawet ile lat powinno mieć w miarę zadbane auto, żeby nie trzeba było biegać z nim co chwile do mechanika coś naprawiać.
Jakby co jestem z Krakowa i będe też wdzięczna za konkretne ogłoszenia :)
Czy jest w ogóle w takiej cenie szansa coś sensownego znaleźć czy lepiej sobie darować i jeździć dalej komunikacją miejską?:P
futryna
Nowicjusz

Auto: nie mam

22 Gru 2013, 17:03

Skąd jesteś to coś sie poszuka.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Gru 2013, 17:29

"Jakby co jestem z Krakowa i będe też wdzięczna za konkretne ogłoszenia :) "
Prosiłabym żebyś najpierw przeczytał mój temat, zanim będziesz chciał pomóc, myśle że są w nim dość istotne informacje :P
futryna
Nowicjusz

22 Gru 2013, 17:36

kon146 koleżanka napisała że jest z Krakowa :wink:

ode mnie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Gru 2013, 17:47

dziekuje za linki, zaraz je dokladnie posprawdzam, jednak naszło mnie pytanie po przeglądnieciu tych linków,
mianowicie:
jaki rocznik powinien mieć samochód (i przebieg mniej więcej), żeby było wiadome, że jeszcze z kilka lat pojeździ? Podałeś linka do Opla corsy z 1995 roku, czy to nie będzie za stare auto?:P
Właściwie najbardziej zastanawiam się nad oplem corsą właśnie (no jeszcze renault clio jest okej i ten citroen saxo), niby napisałam, że nie musi być samochód ładny, ale jednak jak widzę te polo czy Cinquecento to aż oczy bolą :D A corsa prezentuje sie w miare ładnie.

Bardzo zależy mi na tym, żeby nie wykładać dużo dodatkowych pieniedzy na naprawy, uczuliłam się na to po tym jak brat sprawił sobie samochód i ciągle pożyczał się po 1tys, 2tys na naprawy ode mnie... (a miał golfa IV z dieslem)

Jeszcze jedno pytanie! Słyszałam, że auto na gaz jest tańsze w tankowaniu, prawda to?
Ostatnio edytowany przez futryna, 22 Gru 2013, 18:27, edytowano w sumie 1 raz
futryna
Nowicjusz

22 Gru 2013, 18:26

futryna napisał(a):Prosiłabym żebyś najpierw przeczytał mój temat, zanim będziesz chciał pomóc, myśle że są w nim dość istotne informacje
Czytałem twój temat ale jakoś mi umknęło. :/
Tu kilka ogłoszeń ode mnie.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW i8 hybrid - 4,4 sek., 326 KM
    To czteromiejscowe coupe zwraca na siebie uwagę unikalnym stylem, który - pomimo iż prototyp pokazano w 2009 roku – ani trochę się nie zestarzał. Niezmiennie przyciąga spojrzenia odważnie nakreślonymi, fantazyjnymi, ...

22 Gru 2013, 19:31

Dobrze Koniu radzisz, z wyłączeniem dwóch linków w których to polecasz niemalże zabytki. Chodzi o tego Golfa z 93r i ZX'a z 92r.

P.S. miałem tez ostatnio taką Felicję jak w/w linku. Świetne autko, sprzedało mi się w 2 dni :ok:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

22 Gru 2013, 19:37

Dziękuje za wszystkie linki, wszystkie je rozważyłam, jednak... znalazłam ogłoszenie Opel Corsa na diesla za 2500, co o tym myslicie? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] mi sie wydaje, ze to swietna oferta, to normalna cena za corse z dieslem czy musi tu byc jakis haczyk?
futryna
Nowicjusz

22 Gru 2013, 19:41

Nie musi być "haczyka"
Raz, to że auto jest już stare a po drugie ten nieszczęsny pastelowy kolor.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

23 Gru 2013, 00:19

No ta Corsa całkiem całkiem,cena może niska ale jak masz blisko jedz obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Gru 2013, 15:13

[url]http://allegro.pl/opel-astra-i3823429951.html/url] Zobacz na tego opla,też mam astrę f i poki co na nią nie narzekam.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] felicja też nie glupi pomysł byłby

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo punciak
Pikasek
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 08 04 2013
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 16 v
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

23 Gru 2013, 18:37

Punto 1.1 nie jedzie,ten silnik nadaje sie do CC,Seicento czy 126p na swap ale nie do Punciaka.
Barol
Awatar użytkownika

23 Gru 2013, 21:03

krikus - rocznikiem się nie jeździ, w takim budżecie liczy się stan auta przede wszystkim.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

24 Gru 2013, 16:21

Polecam jakąś Felicję, Corsę może Swifta bądź Golfa.
To prawda że moje poglądy są oryginalne, ludzie mi tego zazdroszczą bo też by tak chcieli, ale nie potrafią, więc działa u nich zasada negacji. Nie potrafią czegoś zrozumieć więc to odrzucają.
mih
Początkujący

Auto: BMW ///MPOWER ///M3
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Inne
Skrzynia biegów: Manualna

24 Gru 2013, 19:25

Przez ten czas zdążyłam się mniej więcej rozeznać w kwestii aut i mam 3 swoje typy: corsę, citroena saxo i fiata punto I

ogólnie dowiedziałam się od znajomych, że do krótkiej jazdy po mieście diesel się nie opłaca, więc tą opcję całkiem odrzuciłam (dziwne w sumie, że nikt tutaj mi tego nie napisał, w końcu forum motoryzacyjne :) )

głównie zwracam uwagę na ogłoszenia z silnikami 1.1 lub 1.2 (corsa tylko 1.2) i najlepiej +LPG :) i nie starsze niż z 98 roku. Mam kilka ogłoszeń zapisanych i będe sprawdzać po świętach.

Chciałabym się jeszcze zapytać czy do tych aut, które wymieniłam części są łatwo dostępne i niedrogie?
futryna
Nowicjusz