REKLAMA
Witam,
Aktualnie jeżdżę Fiatem Seicento 1,1 r.99.
Nie mniej jednak chciałbym zamienić je na coś większego. Miesięcznie robię około 1500 km.
Zależy mi na tym, żeby auto było ekonomiczne, dynamiczne i miało jednak troszkę więcej niż 55 KM pod Maską. Maxymalnie do 130 KM (na więcej mi dziewczyna i znajomi nie pozwolą)
Trasy jakie wykonuje to głownie Dom-Szkoła-Praca tak więc są to krótkie odcinki maxymalnie 20/30 km miedzy pkt A i B.
Jeśli chodzi o koszty utrzymania to nie bardzo się na tym znam ale wiadomo, że jako student(nawet pracujący), chciałbym sie minimalizować.
Bardzo ważna jest kwestia bezpieczeńtwa, tak wiec miło by było gdyby auto pozytywnie przeszło wszelkiego rodzaju crash testy i miało więcej niż jedną poduszke powietrzną(obsesja partnerki).
Wszelkiego rodzaju udogodnienia w postaci elektrycznych lusterek, szyb, klimatyzacji itp bedzie mile widziane...
Dodam, że na Auto chciałbym wydać do 25 000 zł. To jest górna granica, jeśli chodzi o rocznik to zależy mi na tym, żeby nie było starsze od 2001 - wiadomo ze im młodsze tym lepsze. Bardzo proszę o jakieś rozsądne propozycje.
Osobiście myślałem nad:
VW Golf IV 1,9 TDI 131 KM
VW Passat B5 FL 1,9 TDI 130 KM
Opel Astra III - tutaj nie znam żadnych silników ale podoba mi się to auto i wyposażenie mniej więcej jakim dysponuje
Pozdrawiam