Auto do 25tyś. zł z wliczonymi opłatami

14 Lip 2021, 21:11

[link do oferty na Olx wygasł]

tutaj z Polski ale ma inne ułożenie panelu niż te poprzednie co wysyłałem. Wie ktoś może dlaczego? Ma mniejsze radio i nie wiem czy potem mógłbym wstawić tu radio 2 DIN.
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 07:48

20k za 15 letniego kompakta ze słabym wyposażeniem i 100ps pod maską?
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

15 Lip 2021, 08:19

To Audi, więc według niektórych warto :D
W tej kasy szukałbym megane 3 1.3tce, ewntualnie 1.6 jak odpowiada Ci dynamika - Pojedzie tak samo lub lepiej, co te audi z linku.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

15 Lip 2021, 10:06

No te audi tak trzymają cenę niestety i chyba ludzie kupują :D A oprócz audi i Megane coś jeszcze warto zobaczyć?

Gość114260 wspominał że jeśli liczy się wygoda, prowadzenie i komfort z jazdy to radziłby wybrać audi
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 10:09

Astra 1.6/1.4t, focus 2/3, s40/v50, bravo, auris, i30/ceed
franccc
Stały forumowicz

15 Lip 2021, 11:05

Czyli mówicie że Audi się w ogólne nie opłaca kupować?
Fostex
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smog w samochodzie - czy to możliwe?
    Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...

15 Lip 2021, 15:42

To zależy od podejścia. Jeden się będzie podniecał znaczkiem i czuł się lepszy bo jeździ pełnoletnim audi "premium", taka mentalność. Innemu nie zależy na jakimś wyimaginowanym prestiżu w starym gruzie, nie będzie się kierował stereotypami i kupi po prostu dobre auto innej marki. Mamy w tym kraju taki swoisty kult audi/vw, ciągnęło się na przełomie wieków tylko niemieckie samochody i jak naród się z poloneza przesiadał do jakiegoś golfa 3 to różnica w jakości była kosmiczna. Problem w tym, że nie wynikała ze świetności golfa tylko z tego jakim polonez był śmieciem.
Na szczęście widać już zmianę mentalności.
Osobiście jestem fanem volvo, uważam, że mają świetny stosunek ceny do właściwości użytkowych. Każdemu pasuje coś innego
franccc
Stały forumowicz

15 Lip 2021, 16:00

Rozumiem, jestem laikiem w tych sprawach. Mógłbyś mi przybliżyć na co mogę liczyć od innych modeli samochodów w porównaniu do audi? Może 2-3 lata młodsze, mniejszy przebieg, przyciski na kierownicy, automatyczna Klima, co jeszcze?
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 16:10

To już kwestia konkretnego egzemplarza. Nie kupujesz nowego auta w salonie żeby je sobie konfigurować. Możesz kupić audi 1.6/102 lub w tej samej cenie młodszego fiata bravo 1.4t/150 z udanym silnikiem podatnym na gazik. Różnica w osiągnąć kosmiczna a w spalaniu żadna. Możesz kupić fajnie wykończone s40/v50, które świetnie się prowadzi a pod maską będzie miało np. bezproblemowe, 5-cylindrowe 2.4 czy bardzo dobre diesle z koncernu psa (bo obecny standard zasilania czyli common rail włosi/francuzi robią od 1997r a vw od 2008).
franccc
Stały forumowicz

15 Lip 2021, 17:23

Jakbyś mógł zerknąć na to ogłoszenie:

[link do oferty na Olx wygasł]

Wpadł mi ten egzemplarz w oko. Z góry dzięki
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 17:29

Wygląda jak każde auto od handlarza, nawet deszczem niezroszone, jechać i oglądać. A i zgodnie z prawem nie możesz tym wrócić na kołach.
franccc
Stały forumowicz

15 Lip 2021, 17:41

Ok dzięki, właśnie koło mnie wszystkie fiaty od handlarzy...
jak już wspomniałeś to dopytam jak to jest z tym wracaniem na kołach? Można w jakimś przypadku wrócić samochodem sprowadzonym na kołach?
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 17:47

Możesz zapłacić, wziąć papiery, zarejestrować, wrócić z tablicami i odjechać.
Dopóki auto nie jest zarejestrowane nie możesz nim wyjechać na drogę. Te ich farmazony z powrotem na kołach dotyczą 30 dniowego oc na nr vin.
franccc
Stały forumowicz

15 Lip 2021, 18:08

"Autko po opłatach , ubezpieczenie robione na miejscu w dniu sprzedaży.
Możliwość powrotu samochodem na kołach"

Takie podpisy znajduję czasem pod samochodem. O tym właśnie mówisz, 30 dniowe OC na vin? to legalne? :D
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 18:31

Niby legalne ale w praktyce bezużyteczne bo dotyczy pojazdu, który nie jest dopuszczony do ruchu. W przypadku rutynowej kontroli jeśli nie trafisz na nadgorliwego policjanta to dostaniesz pewnie 500 mandatu i holowanie. W przypadku stłuczki będzie dramat.
franccc
Stały forumowicz