Auto do 25tyś. zł z wliczonymi opłatami

15 Lip 2021, 18:46

Dzięki, przydatne informacje. Czyli zostaje albo laweta albo tak jak pisałeś kupić, wziąć wszystkie papiery i kluczyki od auta i zarejestrować albo kupić już na polskich blachach.
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 19:17

Sam mam bravo w dieslu i jest spoko opcją, bo miażdży konkurencję pod względem cena/jakość, ale audi ma dużo lepsze wyciszenie, wykończenie w środku. Ogólnie czuć, że jest klasę wyżej. Tylko w vagu z tych lat lepiej kupić diesla, bo benzyny są tragiczne, a 1.4t fiata czy nawet 1.9/2.0 jtdm zna raczej każdy kto się choć trochę interesuje się motoryzacją, a przede wszystkim jeśli chodzi o środowisko tuningu.

Jeśli nie audi to megane 3 1.6, ew bravo możesz poszukać na grupach na fb, mnóstwo ogłoszeń prywatnych.
Gość114260

15 Lip 2021, 19:24

Właśnie audi a3 8p 1.6 mam koło siebie sporo i tak jak mówisz wyciszenie i wykończenie lepsze no i może wygląd ale jak kto woli... ale ta benzyna 1.6 troche odstrasza bo po prostu jeździ normalnie. Kusi mnie audi żeby kupić LPG i spokojnie sobie nim jeździć, lecz z drugiej strony przybliżony fiat też jest niczego sobie lecz musiałbym go dokładniej szukać tak jak mówisz od osób prywatnych żeby poznać historię auta/napraw i powrotu na kołach. Sam już nie wiem, od kilku dni stanąłem w martwym punkcie odnośnie wyboru. ehh :? :?
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 19:30

102km to jest lipa w takim aucie, choćby dla własnego bezpieczeństwa przy wyprzedzaniu warto kupić coś mocniejszego.
Gość114260

15 Lip 2021, 19:40

Racja to bardzo rozsądny argument. w fiacie lepsza wersja chyba 1.4tjet 150KM czy 120KM? Będę musiał chyba szukać od prywatnych osób jak mówisz, ewentualnie laweta ale pewnie koszt 500zł wzwyż.
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 19:53

Z obu będziesz zadowolony, jednak 120ka jest mocniejsza z dolnego zakresu obrotów, 150ka pokazuje pazur na wyższych obrotach.
Gość114260

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shooting brake, czyli sportowe kombi
    Określenie shooting brake od dekad wywołuje wiele emocji wśród fanów motoryzacji. W internecie możemy znaleźć mnóstwo wizualizacji prezentujących popularne sportowe samochody w takiej odsłonie. Wielu ...

15 Lip 2021, 20:04

Dzięki serdecznie za odpowiedzi! Będę rozglądal się za obiema wersjami. :)
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 20:50

Jeszcze ostatnie pytanie i będę wiedział (prawie) wszystko :)

Jak myślicie lepiej szukać auta od osoby prywatnej czy od handlarza?
Handlarz - nie wiadomo co sprowadził, trzeba się dobrze przyglądać i ocenić auto, również z powrotem do domu tak jak pisaliście jest problem, albo laweta albo kupić dokumenty w kieszeń i lecieć drugi raz z rejestracją tymczasowa.
Osoba prywatna - mniej ofert na rynku, można się za to dowiedzieć o historii auta, co było robione, co trzeba zrobić, ogólny wygląd i stan techniczny ale przynajmniej mnie zawsze ciekawi fakt, dlaczego osoba sprzedaje. Takie dziwne przeczucie, że zaraz coś się zepsuje więc sprzedam, niech ktoś inny to naprawia :D

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

to ogłoszenie przykuło moją uwagę, gaz założony, wymieniony rozrząd, podniesiona moc, opony zimowe... Szczerze to bardzo zaciekawiło mnie to ogłoszenie.

PS. na historiaszkod.pl po numerze VIN wykryto szkody więc tutaj może jest pies pogrzebany
Fostex
Nowicjusz

15 Lip 2021, 21:20

Fostex napisał(a):PS. na historiaszkod.pl po numerze VIN wykryto szkody więc tutaj może jest pies pogrzebany
wystarczy spojrzeć na deskę rozdzielczą po stronie pasażera :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Lip 2021, 21:30

Po samym wydechu odrzuciłbym go, swoją drogą na dwururki nie szkoda wydawać, ale na opony już tak(Imperial to ścierwo). :lol:

Nie ma reguły, od handlarza też kupisz coś dobrego.
Fostex napisał(a):Takie dziwne przeczucie, że zaraz coś się zepsuje więc sprzedam, niech ktoś inny to naprawia

Może być i tak :roll:
Gość114260

15 Lip 2021, 21:49

Ok :) będę szukał ogłoszeń, jakbym miał jakieś pytania to dam znać. Mam nadzieje, że w niedługim czasie wrzucę tutaj zdjęcia swojego bravo :)
Fostex
Nowicjusz

16 Lip 2021, 13:24

[link do oferty na Olx wygasł]

Co myślicie o tym? Wygląda dobrze, najgorzej nie wiem jak z szyberdachem w takim samochodzie, pierwszy raz widzę...
Fostex
Nowicjusz

16 Lip 2021, 21:38

Cena dużo za wysoka, półosie to znany temat i tutaj masz do wyboru albo używka albo aso i nie jest tanio.
To jest najwyższa wersja wyposażenia, o panoramie nic nie powiem, bo nie miałem do czynienia. Aktywatory wymienia się wszystkie od razu, bo teraz znowu trzeba rozbierać deskę.
Jeszcze z pierwszego roku produkcji, 15/16 tyś to maks.
Gość114260

16 Lip 2021, 23:33

quel napisał(a):Jeszcze z pierwszego roku produkcji, 15/16 tyś to maks.

Oglądałem ostatnio kilka sztuk bravo 1.4t. Poniżej 18 nawet nie ma sensu rozważać i to w wersji 120 a i tak mówimy o egzemplarzach, gdzie coś jest do zrobienia. Jeśli wszystkie informacje z ogłoszenia są prawdą to bardzo fajna cena jak za takie coś
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Lip 2021, 14:25

Pojade zobaczę to bravo, rozmawiałem z właścicielem to tysiąc od razu w dół poszła cena. Ogólnie napisał mi że jest nim na myjni a przecież nie ma prawo jazdy :o :o

a taki cruze:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

??

PS. Patrzę na samochody z troche większą mocą, na razie nie zamykam się na jeden tylko chce zobaczyć kilka różnych. Niedaleko mam volvo s40 2.0 myśle ze też wart uwagi, można w nim gaz założyć?
Fostex
Nowicjusz