Auto do 3-4 tyś. w zachodniopomorskim, pilna rzecz.

13 Mar 2012, 11:36

Witam, szukałem tematów, aczkolwiek mój problem i frustracja jest dość specyficzna.

Mianowicie, umarła mi po raz wtóry Renówka Meganka w Dieslu i potrzebuje na gwałt auta. Nie chciałbym się znowu wprowadzić w takie kłopoty jak z Renią, w która włożyłem około 10k za zakup i około 6k za naprawy, a auto i tak trup.

Poprzednio też źle wybrałem było Mitsubishi Gallant również piękne autko, ale psujące się nadzwyczajnie często.

Aktualnie wysupłałem 3-4 tyś zł i muszę na gwałt kupić auto, którym będę dojeżdżał do pracy, musi pochodzić chociaż rok bez kosztownych napraw. Poszukuje aut głównie z okolic Szczecina, lecz nie chciałbym znowu wpaść w bagno. Autko musi być w Dieslu, silnik max 2.0. Konie mechaniczne nieważne.

Pozdrawiam i proszę ratujcie.
SirEbi
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

13 Mar 2012, 12:32

Kurcze za te pieniądze to diesla ciężko niezatyranego znaleźć. No a jeszcze dochodzi to że Ci się spieszy to probuj może w golfa 3. Mechanika pod pache i jeździsz a że tego dużo jest to może i wychaczysz coś w miare możliwego ;)
Mattie1
Początkujący

Prawo jazdy: 01 05 2010

13 Mar 2012, 13:49

Trochę zaskakujące jest, że sparzyłeś się na autach, które mają jedne z lepszych i niezawodnych diesli.
Oprócz w/w VW możesz poszukać jakiegokolwiek Citroena/Peugeota z silnikiem XUD czyli 1,9 bez turbo. Ewentualnie C15 z silnikiem 1,8 (też XUD), ale tu się trzeba liczyć z dziurami. Podaję to auto, choć jest dostawczakiem bez komfortu bo jeżeli szukamy taniości to może.
Ale jeżeli załatwiłeś zwykłe 1,9 lub DTi renault tak, że w ogóle już nie jeździ z Renault za 10 tysi,wsadzając następne 6 to naprawdę się dziwię. Albo mechanik kosiarz albo naprawdę pech.
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

13 Mar 2012, 14:04

Aktualnie mnie nie stać na kolejną naprawę Meganki, bo znowu się coś rozwali. Najpierw uszczelka pod głowicą, teraz znowu się grzeje. Generalnie jest na chodzie, ale daleko nie zajedzie. Trochę źle się wyraziłem. Może faktycznie mechanik kosiarz tym lepiej tymczasowo kupić coś. Dzięki za odpowiedzi. Rozważę te golfy bo faktycznie sporo ich.

Co powiecie na ten temat: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
Lub ten: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jestem w stanie obejrzeć te auta. Na co zwrócić szczególną uwagę?
SirEbi
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

13 Mar 2012, 15:17

Z tych dwóch w ogóle olałbym Golfa - był rozbijany pewnie kilka razy (totalna rdza przedniego pasa, zderzak). Skoda choć uboga wygląda na zadbaną (nawet komuś się chciało szukac zaślepki mocowania holu w tylnym zderzaku, które notorycznie odpada) i o dziwo nie ma zgnitej tylnej klapy co w Skodzie w tym wieku jest rzadkością. Albo była malowana, albo naprawdę zadbana. Czego szukać? Nie za dużej czarnej chmury z tyłu przy ostrym podjeździe pod górkę i przede wszystkim KOROZJI.
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

13 Mar 2012, 16:59

No niewiem czy diesel za te pieniądze to dobre posunięcie ale na upartego można kupić coś co jeszcze pojeżdzi.

Co powiesz na to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - auto praktycznie nie do zajebania.Pisałem już tu pare razy i teraz też powtórze,miałem okazje pare razy powozić sie takim Polo z przebiegiem ponad 500tys.km i ... auto było w rewelacyjnym stanie,poszło za 1000zł i tylko hamulce były do roboty :roll:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Mar 2012, 18:33