Auto do 3.5k, hatch. prosty diesel/lpg

21 Kwi 2017, 18:49

witam,
co będzie lepszym wyborem na krótkie dystanse + pare razy w miesiącu po ' trasie ' 100km, dodam, że na LPG dystans roczny zwiększyłby mi sie bo po prostu więcej jeździłbym, gdyż jest taniej :D
obecnie wychodzi mniej więcej poniżej 9k km,
auto do 3.5k ew. poczekam i dopłace trochę, zajedzie cebulą i Januszem, ale wspomaganie + podstawowa elektryka i klima musi być, interesuje mnie prosty diesel, tak! golf mk3, benzyna już z założonym gazem i skłaniałem się od razu w kierunku sekwencji, ew. benzyna i już sam założę gaz
co do 1.9 silnik prosty i tylko dlatego zdecydowałbym się na niego, wiadome im mocniejsze auto tym lepiej ale bez przesad Mama będzie tym jeździć też, więc hatchback ~4m długości, interesuje mnie wspomniany golf mk3, honda civic 5 i 6generacji, ewentualnie polo/ibiza(raczej to kwestia gustu), ale jeżeli coś innego fajnego będzie to czemu nie,
jeżeli ktoś również ma na sprzedaż to prosze, albo na pw albo tutaj wstawić, szukam ofert z podkarpaciego/świętokrzyskiego/małopolskiego

pozdrawiam
rakanter
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 07 1997
Auto: astra f

21 Kwi 2017, 21:09

Punto II (ale tu o klimę ciężko), Astra F, Lanos, Magane, Ibiza, Polo, Saxo. Miałem proponować Palio, ale:
1. klima w nich to rzadkość,
2. wśród ogłoszeń znalazłem tylko jednego hatchbacka,
3. podejrzewam, że kombi (Weekend) lub sedan (Siena/Albea) nie wchodzą w grę,
Przy tym przebiegu rocznym lepiej moim zdaniem szukać LPG lub benzyny, ale jak koniecznie chcesz diesla, to rozejrzyj się za Ibizą lub Polo 1.9 SDI.
Ostatnio edytowany przez krystian1703, 21 Kwi 2017, 21:16, edytowano w sumie 1 raz
krystian1703
Nowicjusz

Auto: Megane II phI
Silnik: 1.4 16v 98KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

21 Kwi 2017, 21:11

Megane przedlift mogłaby się tu zmieścić, ale nie wiem czy bym polecił w takim budżecie. Na pewno coś do roboty będzie, a jak belka siądzie to prosty LPG tu nie pomoże.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

21 Kwi 2017, 21:31

Nie ma co się upierać przy modelu X czy Y, tylko poszukać czegoś co jeździ i ma podłogę
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Kwi 2017, 21:51

jasna sprawa nie upieram sie przy jednym ale to już taka kwestia gustu,
nie oczekuje ideału, wręcz myśle, że mi na rękę lekkie poprawki - blacharskie sam nawet sobie ogarne nie jest to auto za 20k, że musi być idealnie, kombi sedan nie wchodzi w gre, jak wspomniałem Mama też będzie tym jeździć,
punto jest ok zwłaszcza 2g, ale nie ma w okolicy, astra f nawet znalazłem tylko miała 0 wyposażenia nawet dwuramienna kierownica, jeżdże taką na codzień 1.4, dojechane na maxa, więc chciałbym coś innego
jak na razie wertrowanie paru stron popularnych serwisów z ogłoszeniami

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do Sprzedajemy wygasł]

znalazłem jeszcze honde 1.4 + sekwencja na zdjęciach jak zwykle ok, ale już nie aktualne :/
dzwoniłem o ostatniego golfa, ale z gościem nie mogę sie umówić ciężki kontakt, jakby nie chciał go sprzedać, do zrobienia blacharka, twierdzi że zaczyna brać rdza dopiero
rakanter
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 07 1997
Auto: astra f

22 Kwi 2017, 17:33

1.Bardzo ładny obejrzyj.
2.Też ładny do tego sporo porobione (spytaj czy ma może faktury na wymiany) tylko sporo wyświetleń zastanawia.
3.Przednie lampy bym od razu wymienił i ciekawe co kryje się pod plastikowymi nakładkami na nadkola.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012