REKLAMA
Witam,
Poszukuję samochodu spełniającego pewne nietypowe wymagania i liczę, że mi pomożecie, a przynajmniej nakierujecie.
Przejdźmy do rzeczy:
- rocznie robię około 12-16k km, głównie po mieście do tego 2 razy w miesiącu trasy ~85km w obie strony
- preferuje przedni napęd (jak dotąd tylko taki miałem)
- auto będzie stało na parkingu pod blokiem (nie garaż )
- nie mam parcia na rocznik i przebieg
- szukam samochodu gdzie z przodu jak i z tyłu nie będzie brakować miejsca, z tyłu dziecko w foteliku + żona, a ja lubię odsuwać fotel i go pochylać ogólnie wygodny samochód
- wyposażenie: musi być klima, elektryczne szyby
- budżet na całość 35k, czyli zakup i pakiet startowy. Jeśli auto byłoby tańsze to oczywiście duży plus
- skrzynia koniecznie automatyczna: CVT lub klasyczna, nie miałem okazji wypróbować dwusprzęgłowej
- LPG lub benzyna, która będzie dobrze pracować po zagazowaniu
- silnik wolałbym nie przekraczać 2L, ale jak będzie warto to nie problem, tylko bez przesady nie 3L. Jeżdżę raczej spokojnie, przepisowo. Nie przekraczam 130km/h na autostradach.
- samochód ekonomiczny w spalaniu jak i naprawach, jestem "zielony" jeżeli chodzi o samochody, wszystkie naprawy i wymiany będą wykonywane w warsztacie
- nadwozie (bagażnik, ): tutaj najbardziej pasowała mi opcja liftback, wygląda zdecydowanie lepiej niż kombi, a wielkość wkładu(niekoniecznie wielkość bagażnika) ma dla mnie znaczenie. Niedługo dziecko, więc wózek w bagażniku i zapewne butla gazowa:
https://img38.otomoto.pl/images_otomoto ... rev094.jpg
widziałem takie możliwości w Fordzie Mondeo, Citroen C5 oraz Skodzie SuperB/Octavii
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Starałem się jak najdokładniej opisać moje wymagania. Jeżeli coś pominąłem, a może się przydać to pytajcie. Za wszystkie błędy przepraszam
Tymczasem czekam na wasze propozycje.
Z góry dziękuję,
Breight