REKLAMA
Witam,
Szukam nowego samochodu dla siebie. Roczny przebieg do 15 tys. Interesuje mnie auto z silnikiem benzynowym (moze byc LPG) charakteryzujacym sie wysoka kultura pracy (brak dziwnych wibracji czy tez wrecz buczenia przy predkosciach autostradowych). Budzet na samochod 30 tys +/- 3 tys (bez pakietu serwisowego).
Od samochodu oczekuje:
- wysokiej kultury pracy silnika
- dosyc dobrych osiagow (wystarczajace do wyprzedzania kolumny tirow i sprawnej jazdy na autostradzie w przedziale 140-180 km/h)
- jak najlepszego komfortu w tej cenie (jestem typem kanapowca wiec twarde zawieszenie z 18" to nie dla mnie)
- dostepnosc czesci i ich ceny w granicach rozsadku (w rodzinie jest dobry mechanik wiec robocizna w wiekszosci przypadkow odpada)
- mile widziana skrzynia automatyczna (mieszkam w duzym miescie wiec czesto stoje w korkach i ciagle wioslowanie i sprzeglo jest dla mnie juz meczace)
W oczy rzucil mi sie Mercedes Benz W209 CLK z silnikiem benzynowym 3.2l (+ 200 KM) - co o nim myslicie (jestem mlody wiec kiedy jak nie teraz pora na duze pojemnosci i wysokie spalanie )? Podrozuje glownie sam lub z dziewczyna wiec miejsce za kierowca czy w bagazniku mnie w ogole nie interesuje
Co mozecie powiedziec o tym Mercedesie - moze ktos go ma? Jak jest z automatami w tych autach - mozna im zaufac czy trzeba sie liczyc z regularnymi odwiedzinami serwisow?
Lexus IS200 mi sie nie podoba z wygladu i wnetrza.
Ewentualnie jakie auta wg was pasuja do moich kryteriow? Nie jestem fanem ani przeciwnikiem zadnych z marek.