Auto do 30 tys pod LPG

11 Mar 2018, 11:05

Witam,
Aktualnie mój budżet to 30 tys i auto ma służyć do pokonywania dziennie 100km i raz w miesiącu trasy 320km. Chciałbym by była to benzyna z możliwością instalacji LPG. Nie kombi.

Przede wszystkim zależy mi na wyposażeniu i komforcie jazdy. Mam upatrzone:

Mazda 6 II Pb 2.0
Renault Laguna Coupe
Chevrolet Cruze 1.8 PB
Ewentualnie Civic VIII 1. 8

Opinie na temat wyboru? Czy coś byście dodali?

Dodatkowo chciałem prosić o opinię na temat tych dwóch ogłoszeń.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Komornik79
Nowicjusz

Auto: Hyundai coupe II

12 Mar 2018, 08:48

mondeo mk4 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
badylosss
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 10 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo Mk4 2.5T
Silnik: 220 PS
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

12 Mar 2018, 20:22

Wszystko ładnie tymbardziej ten silnik lecz fakt, że jest to kombi skreśla go na starcie i nie wiem czy uda znaleźć się sedana w dobrym stanie.
Komornik79
Nowicjusz

12 Mar 2018, 22:21

Cruze'a sobie odpuść, to nie auto, badziewne wykonanie, silnik wyje a nie jedzie, a w szał wprowadza dźwięk kierunkowskazów, chińszczyzna totalna. Jechałem raz takiego oglądać, jechałem Civiciem, po przyjeździe na miejsce, oględzinach, jeździe testowej powiedziałem nie i z radością wróciłem do Hondy.
A jeśli zależy Tobie na komforcie to Civica też odpuść, to mały gokart, nie kanapowiec.
Mazda ma całkiem dobrze wyważone proporcje, ale do 30000zł będzie ciężko znaleźć pewny egzemplarz, cenią się.
tomekdk

13 Mar 2018, 21:35

A co powiecie o Skodzie Superb II 1.8 PB?
Komornik79
Nowicjusz

13 Mar 2018, 21:54

Że ma badziewny silnik a dodatkowo nie zamontujesz do niego lpg (a na pewno nie w opłacalny sposób). Wiedza, którą posiądziesz wklepując to w gugla
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost o mocy 100 KM
    Pod maską opisywanej wersji Fiesty znajduje się trzycylindrowa jednostka benzynowa o pojemności jednego litra, która generuje równe 100 KM. Napęd przekazywany jest za pomocą manualnej skrzyni biegów o ...