Auto do 3000 max 4000zł

03 Maj 2017, 11:04

Nie pokazał silnika więc zakładam że coś tam cieknie. Nie znam się, więc.. Na co zwracać uwagę podczas oglądania Saxo?
Sebixxu
Nowicjusz

Auto: Poszukuję
0

03 Maj 2017, 11:38

Coś tam cieknie? Spójrz na datę produkcji tego samochodu :D

W tych pieniądzach nie dostaniesz auta z 1 ręki, a właściciel powie Ci co wymieniał itp itd... Podejrzewam, że to starsza osoba, więc tym bardziej na plus.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

03 Maj 2017, 11:52

A może coś polecacie coś w okolicy Lublina? Może Wam coś wpadnie w oko.. Gdzieś do 3500zł. Czy raczej nic fajniejszego nie znajdę? Gaz mile widziany.
Sebixxu
Nowicjusz

0

03 Maj 2017, 11:58

A co chcesz znaleźć? W tym budżecie się nie wybrzydza tylko bierze to co jest w lepszym stanie... Może E36 byś chciał? Albo Audi A4? :)
galakty
Forumowicz VIP

0

03 Maj 2017, 12:07

Auta raczej nie trafiają w mój gust. :D
No nic, dziękuje za merytoryczną odpowiedź, zaraz zadzwonię do właściciela Saxo.
Sebixxu
Nowicjusz

0

03 Maj 2017, 16:36

Zdjęcia zdjęciami ale auto przecież trzeba obejrzeć na żywo..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

03 Maj 2017, 18:25

galakty napisał(a):Podejrzewam, że to starsza osoba, więc tym bardziej na plus.
no tutaj bym się kłócił, bo jak widuję czasami na osiedlu jak dziadek w swoim Seicento pali sprzęgło pod biedronką to odechciewa się żyć :mrgreen:

Obejrzyj to Saxo. Zwróć uwagę na ogólny stan auta (zwłaszcza na tylną belkę /-\ :no: ), jak długo ważne są opłaty, czy blacharka (zwłaszcza podłoga) są w miarę ok. Pisałem o tym wszystkim w moim poradniku o strupkach, znajdziesz w "Wejdź tutaj zanim założysz nowy temat".
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
0

03 Maj 2017, 18:31

mike napisał(a):no tutaj bym się kłócił, bo jak widuję czasami na osiedlu jak dziadek w swoim Seicento pali sprzęgło pod biedronką to odechciewa się żyć

Hm, to może ja miałem farta że dziadek ogarniał, dbał i lubił przycisnąć czasem na trasie? :D
galakty
Forumowicz VIP

0

03 Maj 2017, 18:36

Zerknij;
[link do oferty na Olx wygasł] - handlarz ale ładnie wygląda.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

03 Maj 2017, 19:16

Mazda powypadkowa, jakiś młody właściciel, dzwoniłem długa lista problemów to nawet nie zapadło mi w pamięć, a jak dogadałem się co do oglądania Lanosa to właściciel się nie pojawił i nie odbierał.. 8)
Sebixxu
Nowicjusz

0

03 Maj 2017, 20:10

galakty napisał(a):może ja miałem farta że dziadek ogarniał, dbał i lubił przycisnąć czasem na trasie?
chyba tak :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
0

04 Maj 2017, 14:40

Świeże ogłoszenie,ktoś kiedyś pisał że w tym komisie mają czasami dobre auta.
[link do oferty na Olx wygasł]
I jeszcze takie:
[link do oferty na Olx wygasł] - na oględzinach sprawdż dokładnie progi i podłogę.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

0

06 Maj 2017, 15:00

Tego "złotego" saxo zgarnęli mi dziś sprzed nosa jak jechałem go oglądać i pewnie kupować :ok:
Pojeździłem z wujkiem siedzącym w tym biznesie i skończyło się na tym, że w sumie to "nic nie ma".
Ale trafiliśmy na Golfa IV z 98r, przebieg niby 240 tys km nie widać rdzy, silnik wydaje się suchy, 1.6 100KM, kobieta jeździła, ale nie było okazji z nią pogadać tylko z jakimś pseudo pośrednikiem, prowadzi się całkiem ok, przegląd i OC do jesieni chyba, wizualnie ok, kolor srebrny chyba więc nie powala młodego człowieka na kolana, jakieś wgniecenia po kamykach chyba i lekko pęknięty zderzak z tyłu po nieudanym parkowaniu. Do poprawek co do foteli. Problem z ręcznym - nie działa i coś tam trze z tyłu, na wybojach nic nie skrzypi. Ale jazda próbna trwała z 5 minut max - chociaż pewnie to normalne. Chce 5000zł, co myślicie? VIN : WVWZZZ1JZWW156102
Jeśli to jakaś "okazja" to się gdzieś zapożyczę, sprzedam nerkę czy coś i to wezmę, "znajomy mechanik" poleca, ale za pewne warto popytać co do rozrządu i sprzęgła czy było robione prawda? I jak tam z olejem.
Co powiecie Panowie, o samochodzie i o tym co tutaj chcą mi sprzedać?
Warte zachodu? I tak pytając ogólnie o golfie IV, auto i ten silnik warty uwagi?
// A i mam pytanie, czy ktoś orientuje się ile kosztowałoby OC do takiego samochodu bez zniżek? + Ile takie cudo by paliło?
// A i jeszcze wiem, że na jesień tamtego roku były świecie i przewody w nim wymieniane.
Sebixxu
Nowicjusz

0

06 Maj 2017, 17:11

1.6 nie powala osiągami i spalaniem ale do spokojnej jazdy wystarczy.
Jak technicznie ok to 5k można dać ale zawsze próbuj negocjować.
OC poszło do góry i to sporo więc nie zdziw się jak wyliczą Ci w granicach 2500-3000zł :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

0

06 Maj 2017, 18:42

[link do oferty na Olx wygasł]

Ta corsa wygląda przyzwoicie, całkiem ciekawe wyposażenie jak na tą cenę i klasę auta.
txxc
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2006
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW E46/Daewoo Lanos
Silnik: 2,2 170KM/1,6 106KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001
0