Auto do 3000 max 4000zł

06 Maj 2017, 19:56

Wszystko fajnie gdyby nie ten silnik
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
0

07 Maj 2017, 08:52

No to jeśli jest to paliwożerna 1.6 która miałaby czasem stać w 30 minutowych korkach, to chyba odpuszczę. Zwłaszcza, że przekracza budżet, chyba, że mocno zejdzie z ceny, co też nie chce robić chyba, bo warto się szanować :P
Corsa fajna, troszkę daleko ode mnie, ale może podjadę dziś ją zobaczyć.
Sebixxu
Nowicjusz

Auto: Poszukuję
0

07 Maj 2017, 09:36

No z 10-11l po mieście musisz liczyć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
0

07 Maj 2017, 09:40

To na studencką kieszeń odpada.. A jak to jest z silnikami Diesel'a?
Na przykład coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] na dojazdy na uczelnie, 25km w jedną stronę. Spalanie tez robi się kosmiczne czasem w korkach? Czy spalanie w mieście zawsze jest kosmiczne nie ważne czy korki czy nie?
Po za tym da się coś zrobić z tym progiem nie wydając majątku? Bo domyślam się, że z obd artym zderzakiem nie da się za dużo zrobić, a z innej strony też nie razi mnie to jak ten próg którego bym codziennie oglądał. ;)
Sebixxu
Nowicjusz

0

07 Maj 2017, 09:50

W tym budżecie dla studenta to jedynie 1.9D/SDI. Wolny, głośny, ale mega oszczędny. Spali Ci 4,5-5 litrów, przy katowaniu 6-6,5 litrów. Zepsuć się nie ma co, jeśli kupisz auto ze sprawnym silnikiem.

Wszystkie turbo diesle odpuść, bo to będą szroty.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

07 Maj 2017, 10:14

Dokladnie,TDI nie na ten budzet,jak padnie chocby turbina to koszta regeneracji nie sa male.
To moze lepiej poszukac czegos z lpg?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik benzynowy czy diesla wybrać?
    Wybór silnika benzynowego lub diesla zależy od indywidualnych preferencji, potrzeb i budżetu kupującego, a także od rodzaju użytkowania pojazdu. Dlatego warto tu zwrócić uwagę na kilka czynników z reguły ...
    Rewolucyjne światła ksenonowe (1991)
    Chociaż do dziś produkowane są samochody z halogenowymi żarówkami, to rewolucji w jakości, zasięgu i jasności samochodowego oświetlenia dokonały tzw. palniki ksenonowe, zastosowane po raz pierwszy w 1991 roku w BMW ...

07 Maj 2017, 10:17

Staram się jak mogę szukać czegoś w sferze lpg płynącym. Byłoby to najlepsze chyba do tego, żeby samochód nie stał i nie szkoda by mi było do niego wsiadać. Ale ciężko chyba znaleźć coś w takich kwotach z lpg i żeby to miało "ręce i nogi".
A to?
[link do oferty na Olx wygasł] Tylko staruszek że fiu fiu
Sebixxu
Nowicjusz

0

07 Maj 2017, 10:39

Osobiście oddałem Golfa 3 1.6 75 KM + LPG z 1995 roku za 1100 zł. Niech to Ci zobrazuje sens tego egzemplarza i ceny :D

Będziesz miał problem z LPG, bo... W tej cenie wszystkie auta już będą miały najechane po 5-10 lat na gazie, a to znowu dodatkowe koszty. Pójdzie reduktor, węże, wtryskiwacze... Ciągle coś będzie się psuło. Cudem będzie jak głowica zostanie nienaruszona.

Więc moim zdaniem prosty diesel może nie być taki zły. Na pierwsze auto dla studenta się nada, nie wydasz fortuny na serwis i paliwo.

Znalazłbyś Golfa/Polo/Ibizę/ może jakiś francuz z 1.9D, tylko musisz się przejechać, bo takie silniczki mają swój charakter, zarówno jeśli chodzi o osiągi jak i hałas.
galakty
Forumowicz VIP

0

07 Maj 2017, 10:52

Trzeba szukać, trzeba łowić. Jakby wpadło Wam coś w oko, śmiało podsyłajcie, bo moje oko zbyt motoryzacyjnie bystre nie jest. W sumie widziałem tez coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] budżet znowu przekroczony, ale przebieg realny, tylko info skąpe, ale mam bliziutko by go obejrzeć.
A takie pytanie abstrakcyjne i z innej beczki. "Dobre auto" można kupić od..? Dolna granica, gdzie można coś fajnego złapać. Bo rozważam opcję kupienie czegoś co dałoby radę zaraz sprzedać, a przez wakacje które zaczynam już w czerwcu dorobić coś na jakieś auto które obd arzę miłością ze wzajemnością.. ;)
Sebixxu
Nowicjusz

0

07 Maj 2017, 10:54

Odpuść, za dobrze nie wygląda, słaby silnik, już po remoncie (lol), prędkościomierz zepsuty, ale to kwestia elektroniki zapewne. Wyposażenie ABC, nie warto, bo ciężko będzie sprzedać za jakiś czas.

Dolna granica... Nawet i za 30k możesz kupić trupa, a za 2000 zł autko którym pojeździsz. Najważniejsze to nie rzucać się z motyką na słońce, jak Golf 4 za 4 tyś w TDI.
galakty
Forumowicz VIP

0

07 Maj 2017, 11:02

206 1.1 nie jedzie.
Sebixxu napisał(a):Dobre auto" można kupić od..?
nie ma reguły. Ja kiedyś kupiłem dobre CC 900 bez rdzy za 900zł i przejeździłem pół roku bez inwestycji (nie licząc 7zł na żarówkę), inny moderator kupił wczoraj Corsę B za 1500 też zadbaną.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Rok produkcji: 2004
0

07 Maj 2017, 11:02

No to czas przewrócić internety w poszukiwaniu czegoś na ON. Jakieś cenne porady, uwagi co do samochód Diesel'a? Bo miałem z ON do czynienia tylko na ciągnikach.. :D
Sebixxu
Nowicjusz

0

07 Maj 2017, 11:07

Szukaj LPG + ON, w tym budżecie bierzesz to co jest w lepszym stanie. Podałem ON jako alternatywę, bo wiem jakie strupki na LPG są za kilka tysięcy, zawsze to jakaś alternatywa.

Tak czy siak, musisz codziennie patrzeć bo takie autka zadbane w tych pieniądzach potrafią zejść jeszcze w ten sam dzień. A coś co stoi kilka msc, no sam wiesz.

W przypadku diesla zwróć uwagę, jak odpala na zimnym. Czy długo nie kręci, bo wtedy będzie nieco zabawy z układem paliwowym / wtryskowym. Wycieki i inne tak samo jak w innych silnikach, weź kogoś kto się zna bo sam nie wyłapiesz w jakim stanie jest motor.
galakty
Forumowicz VIP

0

07 Maj 2017, 11:46

Ciut pospamuję tym co mniej więcej wpadło mi w oko z D.
1. [link do oferty na Olx wygasł] wszystko fajnie, tylko coś ogłoszenie jest i jest..
2. [link do oferty na Olx wygasł] biedny opis, stan blachy jak na swoje lata chyba normalny, ale staruszek
3. [link do oferty na Olx wygasł] 306 mają problem z tą tylną belką? ;)
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
5. [link do oferty na Olx wygasł] wydaje się, że autko fajne i zadbane
6. [link do oferty na Olx wygasł] jak prezentuje się dCi, to jest to są te silniki których miałem unikać? < :? > [link do oferty na Olx wygasł]
Sebixxu
Nowicjusz

0

07 Maj 2017, 12:11

1. Wygląda ok, był nawet na forum w jednym z tematów.
2. ok
3. Obstawiam, że to jakiś drobny handlarz - wymyty silnik i możliwość zamiany. Drzwi kierowcy w innym kolorze. Sam nie wiem co myśleć.
4. Za wiele nie widać.
5. Nie widać nic niepokojącego
6/7. Odpuść. Nie jest to udany silnik
mike
Moderator
Awatar użytkownika