13 Lip 2014, 18:42
Witam, poszukuje auta do maksymalnie 32 tyś. Sedan lub kombi, tylko i wyłącznie diesel 1.9 lub 2.0, roczniki najlepiej 2007+. Auta które wpadły mi w oko to volvo v50, vw passat b6, audi a4 b7, oglądałem też audi a6 c6 lecz ceny przewyższają mój budżet, a za a6 po lifcie od 2009 ceny są naprawdę kosmiczne. Passat b6, za 30 tyś można znaleźć naprawdę zadbane egzemplarze w bd wyposażeniu( duża navi, podgrzewane fotele itp) Jedyne co mnie od niego odstrasza to duża awaryjność, z tego co wyczytałem na różnych forach, podobno od rocznika 2007+ jest już lepiej lecz
jakoś mnie to nie przekonuje. Volvo v50, silniki bezawaryjne, duża jakość wykonania i komfort jazdy, do 30 tyś znalazłem naprawdę dużo egzemplarzy w wersji summum (navi, podgrzewane fotele itp) Sam w tej chwili jestem posiadaczem volvo v40 z 2003 roku w wersji sport po 2 lifcie. Bardzo cenię tę markę za bezawaryjność i jak juz wcześniej wspomniałem duży komfort oraz ładny wygląd, jedyne co mnie nie przekonuje do v50 to fakt, że wygląda zbyt dziadkowo z zewnatrz i zbyt mało masywnie jak na kombi. Do tego przestrzeń w środku wydaje mi się troche zbyt mała. Jedyna wersja która mi się bardzo podoba to r design lecz ceny przekraczają mój budżet. Co do audi a4 b7, zależy mi na bogatym wyposażeniu, takie audi s line w full opcji naprawdę waha się do 40 tyś, myślę, że to trochę za dużo jak na 7 letnie już auto.
Czy jest jakaś alternatywa, dla tych modeli które wymieniłem właśnie do 32 tyś ?
Proszę o odpowiedzi jak już wspomniałem zależy mi na bezawaryjności silnika, bogatym wyposażeniu i świeżym agresywnym wyglądzie samochodu. Za pomoc z góry dziękuje.