Auto do 33-34tys. Swoje typy

16 Wrz 2010, 20:52

Witam mam dylemat co do kupna samochodu i nie bede sie tu rozwodzil wiec odrazu do rzeczy.
Mam do dyspozycji okolo 30 tysiecy max 33,34, i mam tez swoje typy o ktore chcialbym was spytac:
Ktore z tych aut bylo by najlepsze za tą cene:
Golf V
Astra III Hatchback,
Astra II Sedan/Hatchback,
Vectra Wersja C, oraz
Passat B5.

Moze tez jakas toyotka ale tylko sedan.

Teraz do rzeczy o co mi najbardziej chodzi w aucie... wiec chce diesla oraz auto do ktorego nie bede musial dokladac czyli jak najbardziej bezawaryjne.
Prosil bym o wady i zalety tych aut w zestawieniu z pozostalymi i w stosunku do ceny z gory thx.
ErmIN656
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

17 Wrz 2010, 14:38

Do każdego samochodu będziesz musiał dokładać - nie ma czegoś takiego jak auto które się nie psuje lub nie wymaga wymian części. Z tych co wymieniłeś żadne nie jest super bezawaryjne, ale też żadne z nich jakoś przesadnie się nie sypie. Tak czy inaczej w każdym z nich od czasu do czasu coś się popsuje, coś trzeba będzie wymienić, tym bardziej że taki Passat w dieslu będzie miał nacykane kilometrów że hoho, a przednie zawieszenie ma marne jeśli idzie o trwałość.

Za taką kasę rozejrzyj się za takimi wozami:
KIA Cee'd [link do oferty na Allegro wygasł] (będzie na gwarancji, więc załóżmy że oprócz przeglądów i wymian filtrów/oleju nie będziesz musiał nic dokładać)
Honda Accord [link do oferty na Allegro wygasł] (ale tylko w benzynie, bo na diesla 2.2 masz małe szanse w dobrym stanie i tej cenie)
Mazda 3 [link do oferty na Allegro wygasł] (mało awaryjny samochód, podobnie zresztą jak Accord)
BMW E46 [link do oferty na Allegro wygasł] (nawet jeśli będziesz musiał coś wymienić to na rynku jest mnóstwo zamienników, czego nie można powiedzieć o Mazdzie i Hondzie ani KII którą z uwagi na gwarancję musisz robić w ASO)
Fiat Bravo [link do oferty na Allegro wygasł]
Saab 9-3

Jak widać za taką kwotę można kupić coś ciekawszego niż konstrukcyjnie podstarzałe już Golf, Passat B5 albo Astra II/III :)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

17 Wrz 2010, 15:32

Ja bym jeszcze zaproponował Skode Superb . Bardzo dobre samochody szczególnie z silnikami 1.9TDI .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

18 Wrz 2010, 10:16

Vectra C ;-). Dla mnie wybór prosty. Ładna, dobrze wyposażona, dobry stosunek jakość/cena.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005