Jakie kombi do 11 tys. dla 2+1

17 Wrz 2010, 19:37

Za niedługi czas będziemy z Żoną szukali pierwszego samochodu, jakiegoś kombi (benzyna - w przyszłości być może gaz, silnik nie większy niż 1.6-1.8)

Dużo jeździć nie będziemy (weekendowe większe zakupy i jakieś wyjazdy do rodziny poza miasto - rocznie nie więcej jak 15 tys. km).

Z tego co poczytałem w necie za 11 tys. można znaleźć m.in. forda focusa kombi (1999-2000).

Czy warto rozważyć inne marki? Co w tej cenie warto kupić?
Czy oferty z allegro/otomoto można taktować poważnie czy raczej szukać innych źródeł?
tomasz80
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

18 Wrz 2010, 09:10

tomasz80 napisał(a):Czy warto rozważyć inne marki?

Warto ;-).
Możesz poszukać Mazdy 626, Peugeota 406, 306.
Jak najbardziej oferty z internetu to dobra propozycja. Bardziej odpuściłbym giełdy.
Staraj się szukać auta by nie było od handlarza, tylko od człowieka, który już jakiś czas jeździ tym samochodem.
Pozdrawiam
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
    Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...
    Co należy okresowo sprawdzać w samochodzie?
    Nie znalazłem na forum podobnego tematu, a myślę że może on pomóc innym użytkownikom/kierowcom w ustaleniu tego na co powinni zwracać uwagę okresowo podczas eksploatacji samochodu. O pewnych rzeczach zapominamy czasem ...