Auto do 3500 zł dla Początkującego

07 Mar 2016, 20:34

Siema.Za niedługo będe miał egzamin z prawka a rodzina już chce mi kupić auto.Chodzę jeszcze do szkoły ale po szkole od razu idę do pracy.Oni się napalili na Dw Matiza a ja nie wiem czy to dobry wybór.
Jest może jakieś inne auto do 3500 zł które:
- będzie mało palić ( chodzi mi żeby szkoły i potem do pracy dojechać ok. 10km w jedną stronę)
- bezawaryjne
- wygodne dla kierowcy.
- może być małe
- nie musi mieć dużej mocy
Znaleźli matiza za 3500 zeta, dziś go oglądałem i jest jak nówka sztuka, zero rdzy, przejechane tylko 87 tyś km.Pierwszy właściciel i garażowane.
Proszę o pomoc w wybraniu odpowiedniego samochodu.
Zyleta
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 02 1997
Auto: Nie mam

07 Mar 2016, 21:17

Matiz to Matiz taka puszka ale jak jest ok to bierz bo w tym budżecie nie ma co wybrzydzać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Mar 2016, 08:41

Auto jak nówka, nawet jak zobaczyłem Przebieg to się zdziwiłem, ale naczytałem się trochę negatywnyvh komentarzy na necie
Zyleta
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 02 1997
Auto: Nie mam

08 Mar 2016, 14:36

Matiz opinie ma jaką ma, ale sprawdzony egzemplarz oraz zero rdzy to rzadko się trafia. (ja tak trafiłem swoj pierwszy samochod Lanosa) . Za 3500 ciężko będzie znaleźć coś co nie wymaga wkładu finansowego
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

08 Mar 2016, 17:33

Matiz jak nówka za 3k? Daj namiary z ciekawości.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Mar 2016, 19:43

Zamiast Matiza zdecydowanie wolałbym szukać Hyundaia Accenta - oszczędny, tani w serwisie, wygodniejszy, znacznie żwawszy i nie sprawia wrażenia jakby miał się przewrócić na każdym zakręcie.
Za tyle co masz sprzedałem swojego prawie rok temu - rok 1999, przebieg niecałe 110tys. km. na czarnych tablicach. Do taj pory śmiga nim dziewczyna, której sprzedałem

Jej obecny nr rejestracyjny różni się od mojego tylko ostatnią cyfrą zamiast "5" jest "2" :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010