Witam,
Jestem nowym użytkownikiem forum, mam 23 lata i poszukuje swojego pierwszego auta. Na samochodach nie znam się za bardzo, dlatego ubiegam się do was z prośbą o pomoc i proszę o wyrozumiałość
. Chciałbym kupić samochód głównie do poruszania się po mieście. Nie zarabiam za wiele więc chciałbym coś ekonomicznego. Nie potrzebuje samochodu, który "drze asfalt pod kołami" tylko chodzi mi głównie o bezawaryjność i możliwie małe spalanie. Zastanawiałem się głównie nad Dieslem (Clio, Corsa, Astra, Yaris, Polo, Golf), lecz wiadomo co się nie czyta to są pozytywne i negatywne informację. W dieslach zachęca mnie spalanie. Rodzice posiadają renault megane 1,9dCi, którym zresztą sporadycznie jeżdżę i jestem ogólnie zadowolony, spalanie moim zdaniem jest wręcz idealne (~5,5l/100), przeglądając samochody benzynowe spalanie z reguły oscyluje w granicach 7l/100 ale wydaje mi się że są mniej awaryjne. Jestem otwarty na wszystkie propozycje, nie bardzo interesuje mnie wygląd, bardziej stawiam na niezawodość i ekonomię. Z góry dziękuję za pomoc .
PS. Nie widzi mi się raczej samochód z LPG, nie jestem przekonany do gazu.