Auto do 35tys zł

09 Sty 2011, 18:55

witam! Planuje w najbliższym czasie zmianę samochodu. Mieliśmy dużo pomysłów na auto, ostatnio myśleliśmy o jakimś aucie klasy średniej(peugeot 407, z trochę droższych alfa 159 i mondeo mk4) ale po zakupie tego typu samochodów musielibyśmy powiększyć garaż ze względu na długość i w związku z tym do głowy przyszedł pomysł zakupu Opla Zafiry(to max co zmieści się do garażu).
Co o niej sądzicie? Jakie auto o podobnych wymiarach byłoby jeszcze warte zainteresowania?
arek112
Nowicjusz

Miejscowość: WW
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Civic
Silnik: 1.8 140KM + LPG
Rok produkcji: 2007

09 Sty 2011, 19:58

Corolla Verso myślę że wymiary podobne a bardzo fajne i udane auto.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

10 Sty 2011, 16:01

a moze seat altea albo toledo lub ford cmax?
someone27
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

10 Sty 2011, 16:15

Ja proponuję Zafirę z silnikiem 1,9CDTI- koniecznie wersja Cosmo ;).
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

10 Sty 2011, 16:35

robert7 napisał(a):Ja proponuję Zafirę z silnikiem 1,9CDTI- koniecznie wersja Cosmo ;).
właśnie Zafira chyba dla nas będzie najlepszym wyborem, jeszcze ten Ford C-max nie jest zły i można dostać w tej cenie dobry rocznik.
arek112
Nowicjusz

10 Sty 2011, 16:52

Zafira jest bardzo dobra. Co do forda to nic miłego powiedzieć nie mogę...

[ Dodano: 10 Styczeń 2011, 16:53 ]
Zafira jest bardzo dobra. Co do forda to nic miłego powiedzieć nie mogę.
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

10 Sty 2011, 16:56

Zafira zmieści sie do garażu,ale to wyższe autko i z tym również może byc problem. Chcecie kupic nowe za 35 tyś czy używane? Najlepszą opcją byłoby zainwestowac w 3-4 letnie,a jaki typ nadwozia?
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

10 Sty 2011, 17:38

Pomyślałbym nad używaną, sprowadzoną z zagranicy a3, mniej wytłuczona i niekoniecznie jeżdżona przez młodych... To dobry, ekonomiczny samochód a do tego wcale nie jest bardzo duży. W różnego rodzaju testach wypada znakomicie...
themajsterman
Nowicjusz

Miejscowość: z drogi

10 Sty 2011, 19:26

Alkomaty napisał(a):Zafira zmieści sie do garażu,ale to wyższe autko i z tym również może byc problem. Chcecie kupic nowe za 35 tyś czy używane? Najlepszą opcją byłoby zainwestowac w 3-4 letnie,a jaki typ nadwozia?

o nowym nic nie pisałem, to będzie nasz pierwszy używany samochód(wcześniej kupowaliśmy tylko w salonie) i trochę się boimy tego ale za nowe spełniające nasze oczekiwania musielibyśmy zapłacić co najmniej 50tys. zł(za tyle wyrwalibyśmy dzięki upustom Astrę III w combi), a że Zafira wyższa to wiem ale z tym nie powinno być problemu(wcześniej w tym garażu stał Opel Agila który o dziwo jest wyższy niż Zafira)
arek112
Nowicjusz

11 Sty 2011, 19:06

Mam podobny problem (dlatego nie zakładam nowego tematu), czytam i czytam o rodzinnych autach w tej cenie i chyba zdecydujemy się na kombi (bardziej ekonomiczny). Jakie kombi polecacie: vectra, passat, octawia???
wtyk_a
Nowicjusz

11 Sty 2011, 21:00

Z tych co wymieniłeś polecam Vectrę. Będzie najmłodsza i tym samym może byc najbardziej zadbana i mieć najmniejszy przebieg.
fiko7
Stały forumowicz

11 Sty 2011, 21:02

fiko7 napisał(a):Z tych co wymieniłeś polecam Vectrę. Będzie najmłodsza i tym samym może byc najbardziej zadbana i mieć najmniejszy przebieg.

A jak się sprawują Fordy bo widzę, że kolega używa
wtyk_a
Nowicjusz

11 Sty 2011, 21:28

Jeśli Mondeo to benzyna, lub Focus wtedy ewentualnie diesel ale też benzyne bym bardziej radził. Miałem 3 Focusy i złego słowa nie powiem. Mondeo jest mniej dopracowane a w dieslu przy oryginalnym przebiegu 160 tys siadła turbosprężarka a przy 200 tys bardzo mocno dymi więc podejżewam wtryski. Dość często też rury od intercoolera siadały, poza tym bardzo wygodne auto i rewelacyjnie się prowadzi. Więc jeśli w benzynie to polecam. Cena tez niska w porównaniu do konkurencji bo 6 letnie auto za 20 tys można kupić.
fiko7
Stały forumowicz

16 Sty 2011, 23:13

Ja jakoś nie mogę się przekonać do samochodu na F, podobno takich się nie kupuje ;)
Teraz baczniej słucham użytkowników Vectry kombi. Autko chyba pojemne a nie wiem do końca jak z silnik i zawieszenie??
wtyk_a
Nowicjusz

17 Sty 2011, 14:51

wtyk_a napisał(a):podobno takich się nie kupuje ;)

Podobno to Maluch objeżdża Enzo, podobno Polska to normalny kraj, podobno Doda ma małe cycki...
Jak słyszę takie podobno to mi ciśnienie rośnie. Chłopie zejdź na ziemię !
Użytkownicy Vectry powiedzieli ci te podobno?
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005