Bmw toyota mazda co kupić?

17 Sty 2011, 00:53

Witam, na wiosnę planuję zmienić auto. Myślę nad e46, avensis, corolla i mazda 6. Ewentualnie dorzućcie coś do tej puli. Silniki benzynowe+gaz. Napiszcie jakieś prawdziwe opinie, jak się mają ze strony technicznej auta i części. Myślę nad przedziałem 20-30tys. zł. Pozdrawiam
kingway
Nowicjusz

17 Sty 2011, 10:24

Z tych co wymieniłeś to bmw może 323 plus sekwencja.... Mazda 6 też byłaby ok mozesz ja brać pod uwage Toyoty słabo wypadają pod względem wyglądu ale to kwestia gustu :razz: ale w tym porównaniu wygrywa e46
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

17 Sty 2011, 10:43

a jakby wziąć pod uwagę takie cechy jak: ekonomiczność, silnik, usterkowość/niezawodność i ergonomia a nie tylko wygląd?
kingway
Nowicjusz

17 Sty 2011, 10:56

Toyoty i Mazdy to scisła czołówka pod względem niezawodności.... Bmw nie odstaje zbytnio i chyba taka e46 jest popularniejsza dużo niz np Mazda 6.... Bmw bedzie droższe w utrzymaniu spali pewnie więcej itd ale minimalnie no ergonomia zdecydownie dla Bmw... najtańsza w utrzymaniu bedzie corolla silnik 1.6vvti ze zmiennymi fazami rozrządu tylko niewiem jak z lpg w tym silniku bo w Bmw wchodzi bez problemu także jeśli mozesz troszke wiecej przeznaczyc na utrzymanie to dalej wygrywa Bmw masz tylny napęd co daje wieksza przyjemnośc z jazdy i lepsze prowadzenie rzedowy silnik 6cylindrowy elastyczny i z fajnym brzmieniem
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

17 Sty 2011, 13:07

no ale patrząc znowu rocznikowo to bmw odstaje :/ miałem kiedyś 626 cronos 2.0 automat i powiem szczerze, że zakochałem się w tym aucie, ale 6 podobno rdzewieją :/ corolla jeździłem i auto jak każde inne. Avensis podoba mi się jego klasyczna sylwetka ale opinie słyszałem różne, a bmw?... i 3 i 5 jeździłem i byłem zadowolony. No ale jakoś nie mogę się zdecydować dlatego szukam tutaj jakiegoś nakierowania :)
kingway
Nowicjusz

17 Sty 2011, 13:18

Jak jeździłeś BMW to przy tym pozostań, bo będziesz rozczarowany. Co to w ogóle za porównania? Corolla to auto innej klasy zupełnie. Wiadomo, że BMW będzie starsze, bo to klasa premium, ale rocznikiem się nie jeździ i w BMW nieco inaczej czas płynie. :wink:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Sorento po zmianach
    Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...

17 Sty 2011, 13:51

a co myślicie nad saab'em?
kingway
Nowicjusz

17 Sty 2011, 13:55

Ciekawszy wybór od Mazdy i Toyoty, ale nadal nijak to się ma do E46.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Sty 2011, 14:01

Znam 2 osoby co odkąd kupiły pierwszego Saaba kupuja tylko kolejne i nie chcą słyszeć żeby kupic coś innego, więc chyba cos w nim musi być.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

17 Sty 2011, 23:58

to teraz może jak się spisują be em ki zagazowane?
kingway
Nowicjusz

18 Sty 2011, 00:01

Różnie... sam gaz znoszą dobrze, ale gorzej z gazownikami. Jak się zrobi bez oszczędzania, u fachowca, który ma pojęcie to nie powinieneś narzekać.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika