Auto do 3tys. LPG/diesel

23 Cze 2016, 16:54

Witam, szukam auta do 3tys zł - diesel lub benzyna z gazem.
Nie spodziewam się cudów w tej cenie, jedynie ważne żeby była klima. Rozumiem żeby przy takim zakresie ceny brać "to co jedzie", ale zależy mi też na Waszej opinii i propozycjach. Auto ma być służbowe, nie musi być duże więc każdy rodzaj nadwozia wchodzi w grę. Obecnie na oku mam Daewoo albo Rovera, wydają się być w lepszym stanie od pozostałych marek. Poszukuję ogłoszeń z Bydgoszczy i okolic +/- 100km.
paula02
Nowicjusz

Auto: nie mam

23 Cze 2016, 17:02

Też się zastanawiałem nad Roverem ale po kilku przewertowanych forach i po kilku rozmowach odpuściłem sobie ten model dlaczego? Praktycznie każdy powiedział mi o uszczelcę pod głowicą gdzie wymiana potrafi pociągnąc po portfelu a nie chcę zapłacić praktycznie równowartości auta za naprawę..

Druga sprawa klima za 3k? Odpuść bo nie znajdziesz nic sensownego w tych pieniądzach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Cze 2016, 17:10

Barol napisał(a):Praktycznie każdy powiedział mi o uszczelcę pod głowicą gdzie wymiana potrafi pociągnąc po portfelu a nie chcę zapłacić praktycznie równowartości auta za naprawę..

No przecież pisałem w twoim temacie o UPG w benzyniakach Rovera. Lubi padać, a mało który mechanik umie to dobrze zrobić. Same śruby to jakieś 700/800zł o ile dobrze pamiętam. Porządne zrobienie UPG w Roverze to 1500-2000zł, a to tylko UPG. Za taką kasę masz remont silnika w autach pokroju Astra, Lanos czy Golf :D
Nawet jeśli będzie klima, to w większości przypadków niesprawna w autach za taką kasę.
Cybul99
Początkujący

Prawo jazdy: 05 01 2018
Auto: Seat Ibiza
Silnik: ASZ
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

23 Cze 2016, 17:15

Dlatego też sobie odpuściłem temat Rovera.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Cze 2016, 17:22

A od jakiej kwoty znajdzie się coś sensownego? W przypadku Rovera myślałam raczej o dieslu, użytkuję prawie-rovera i jestem zadowolona, auto było tanie, a się sprawdza.
Sytuacja jest dosyć podbramkowa, bo mojemu dziadkowi skradziono służbowe auto i po prostu szukamy czegoś na szybko, a nuż się uda, a auto potrzebne.
paula02
Nowicjusz

23 Cze 2016, 18:15

Diesel w tym budżecie to będzie padaka a ile rocznie masz zamiar robić kilometrów?
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mniej spalasz, więcej masz - kluczowa jest technika jazdy
    Stosując odpowiednie techniki jazdy, w zależności od obecnego stylu jazdy, kierowca może zredukować zużycie paliwa nawet o 25%. Kluczowa jest prędkość i płynność, ale na poprawę efektywności energetycznej wpływa jeszcze wiele ...

24 Cze 2016, 15:18

20/30tys
paula02
Nowicjusz

24 Cze 2016, 16:10

30 tys km rocznie, biorąc pod uwagę 200 dni pracujących i średnią prędkość w granicach 50km/h to 3 godziny dziennie w samochodzie

Samochód za 3 tys. jako narzędzie do pracy, w którym spędzasz połowę czasu pracy?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Cze 2016, 19:05

To ma być auto tymczasowe, jak już napisałam, poprzednie zostało skradzione, a że jest to główne narzędzie pracy to potrzeba czegoś na szybko.
paula02
Nowicjusz

24 Cze 2016, 19:37

Może coś z tych?
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko trochę tanio i sporo wyświetleń zastanawia..
[link do oferty na Olx wygasł] - też sporo wyświetleń,zalatuje handlarzem i ciekawe co kryje się pod plastikowymi nakładkami na nadkola..
[link do oferty na Olx wygasł] - fajne wyposazenie tylko coś tanio..
No i tutaj mój faworyt tylko poprosiłbym o więcej zdjęć.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

24 Cze 2016, 20:07

Barol napisał(a):http://olx.pl/oferta/ford-mondeo-serwio ... e85e28aabf - tylko trochę tanio i sporo wyświetleń zastanawia..

Przecież sam remont blacharski przewyższyłby wartość tego samochodu...
I co sprzedaje za 3000zł do negocjacji?
Mimo wszystko uważam że zdrowy ogryzek to tak 3500/4000zł za jakiś 1.8/2.0. Mocniejsze wersje droższe wiadomo.
Barol napisał(a):No i tutaj mój faworyt tylko poprosiłbym o więcej zdjęć.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 13e3d9752a

Co to za faworyt, którego prawie nie ma? Drogi w utrzymaniu, może być problem z częściami, jak i sam samochód jest napakowany elektroniką.
Parę napraw i przewyższą wartośc auta :roll:
Cybul99
Początkujący

24 Cze 2016, 20:15

To znajdż coś lepszego znawco bez prawa jazdy.. :roll:
Barol
Awatar użytkownika

24 Cze 2016, 20:33

Nie pomyślałeś o tym żeby w tej kasie szukać czegoś popularnego, do czego jest sporo części, zarówno zamienników jak i używanych?
Nie pomyślałeś że jak ktoś szuka samochodu za 3 tysiące złotych to chce coś co w razie awarii nie zrujnuje jego kieszeni?
Nie sztuka wyszukać czegoś unikatowego (można tak powiedzieć o tym aucie), a czegoś popularnego, co w razie czego ogarnie pierwszy lepszy mechanik, bo jest tego bardzo mało. U mnie w mieście tylko jeden i to na taksówce. Ale raczej jego dni są już policzone.
Cybul99
Początkujący

25 Cze 2016, 12:09

100 KM od Bydgoszczy:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Cze 2016, 15:57

Xsara '99 w dobrym dieselku z przybytku typu skup złom.. Pardon, samochodów i to w cenie za 3k to tak nie bardzo :/ ja wiem, że ładnie wygląda, ale pasta tempo, taśma maskująca i szpachel potrafią czynić cuda :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004