Auto do 3tyś +

05 Kwi 2021, 13:20

Witam,
chciałbym kupić jakieś autko do tej kwoty, wiem że będzie trzeba coś przy nim zrobić. Co możecie polecić do tej kwoty, okolice Kielc niestety ciężko coś znaleźć, albo patrze nie na to co trzeba. Fajnie jakby było w gazie, przynajmniej przednie szyby w prądzie i interesowałoby mnie auto pięciodrzwiowe.
Być może nie mogę nic ciekawego znaleźć przez to że patrzę za Golfem 4 itp. popularnymi modelami. Chociaż znajomym się udało kupić za mniej jak 2tyś i z robotą wyszło nie całe 3tyś ale to trzeba na prawdę mieć farta.
Możecie coś doradzić? Wiem że to mało i że rower w tych pieniądzach można kupić i to taki średni ale już posiadam.
mich88
Obserwowany

05 Kwi 2021, 14:51

Szukaj tego co masz blisko i w jak najlepszym stanie. Marka i model jest mniej ważna. Dobre opony, długie opłaty, stan hamulców i zawiasu, wymiana rozrządu, udokumentowany serwis olejowy - takie rzeczy się liczą a nie szyby w prądzie czy gaz, który w większości takich aut i tak jest ruiną.
Osobiście szukałbym mniej "pożądanych" modeli niż jakieś golfy, będą tańsze i zwykle w lepszym stanie a nie po 10 januszach

[link do oferty na Olx wygasł]
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

05 Kwi 2021, 14:52

mich88 napisał(a):Być może nie mogę nic ciekawego znaleźć przez to że patrzę za Golfem 4 itp.

Golf 4 za 3 tys? chyba raczej 3
No chyba że taki z dziurami w prograch i w błotnikach i zrypany mechanicznie z 1,4 pod maską.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

06 Kwi 2021, 12:18

Ja jeszcze znalazłem coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - niby handlarz ale dość przyzwoicie wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo S60 Cross Country
    Volvo swoją ofertę wzbogaci o kolejny samochód typu crossover. Oprócz licznych zmian stylizacyjnych, S60 Cross Country będzie miał powiększony prześwit podwozia o ponad 6 cm w stosunku do zwykłego modelu S60. ...