Zmiana auta - chcę przejść z małego miejskiego auta w coś większego

05 Kwi 2021, 14:01

Cześć to już mój drugi post tutaj w pierwszy pytałem się co sądzicie na temat hondy accord za dużo się nie dowiedziałem dlatego wracam z pytaniem innym a bardziej rozwiniętym planuje zmianę samochodu za kilka miesięcy chce przejść z małego miejskiego auta w coś większego celuje w sedan ostatnio ograniczyłem się do jednej marki dlatego tym razem znalazłem 4 w miarę fajne autko moim zdaniem i teraz przychodze do was o pomoc co o nich sądzicie a może całkowicie jakieś inne polecicie mam na myśli audi A4 B8, Honda accord, peugeot 508 i mitsubishi lancer nie ma za dużego znaczenia dla mnie czy będzie to diesel czy benzyna fajnie było jakby auto miało wiekszy silnik taki właśnie 2.0 nie mam za bardzo określonego budżetu dajmy na to że jest to do 25k? może 30k? z mojej strony to tyle z góry dziękuję za wszelka pomoc.
Szmugler
Obserwowany

06 Kwi 2021, 09:25

Szmugler napisał(a):pierwszy pytałem się co sądzicie na temat hondy accord za dużo się nie dowiedziałem
Poczekaj nie bardzo rozumiem czego się nie dowiedziałeś? honda-accord-diesel-czy-benzyna-vt124713.htm Zapytałeś i otrzymałeś odpowiedzi na pytanie, a jak nie bierzesz udziału w dyskusji to nie licz na to że inni będą się rozpisywali. Chcesz wiedzieć coś konkretnego to pytaj i nie pisz takich rzeczy zanim nie skończysz tematu.

Szmugler napisał(a):co o nich sądzicie a może całkowicie jakieś inne polecicie mam na myśli audi A4 B8, Honda accord, peugeot 508 i mitsubishi lancer
Mając na uwadze te samochody to w Audi A4 B8 najbezpiecziej będzie wybrać diesla 2.0 TDI 170KM bo tu jak trafisz na zadbany egzemplarze to ten silnik powinien sprawiać najmniej problemów samo wnętrze nie należy do przestronnych ale jest całkiem nieźle wykończone jak na tą klasę samochodu. Idąc dalej Accorda masz opisanego w tym temacie honda-accord-diesel-czy-benzyna-vt124713.htm. Kolejnym samochodem jest Peugeot 508 i tu chyba również będzie najlepszym wyborem diesel 2.0 HDi bo to z nim powinno być najmniej problemów. Na końcu mamy Mitsubishi Lancera i tu najlepiej celować w silnik benzynowy 1.6 MIVEC lub 1.8 który dobrze znosi również instalację LPG. Tak naprawdę w tym modelu wszystkie silniki benzynowe można wziąć pod uwagę.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowy crossover Lexus LF 1 Limitless
    Na targach North American International Auto Show w Detroit zadebiutuje koncepcyjny crossover Lexus LF-1 Limitless. Wyrafinowane linie nowego modelu mają potencjał, by kształtować przyszłość flagowego luksusowego crossovera ...
    Kalkulator porównania rozmiarów opon
    Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...