Auto do 4-7k

12 Paź 2017, 12:16

Dzięki za info, to czekam aż opchnie go chyba ze znajdę lepszą ofertę Golfa 4.
GloBoy
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 02 03 2017
Auto: BMW E36 316I
Silnik: M43TU 1.9 105KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Paź 2017, 19:57

A jeszcze tak zapytam, czy taki autami które mają w tytule np "Golf z Niemiec opłacony" warto się interesować czy to już wiadomo ze handlarz i lipa będzie ? bo widzę często takie oferty i jest podany koszt rejestracji, to co takim autem mogę normalnie wrócić do domu na tych blachach z DE ? Prosiłbym o poradę bo widziałem parę fajnych i nie wiem czy tracić czas na oglądanie.

Przykładowe ofery:

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

P.s-Sorry za post pod postem.
GloBoy
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Paź 2017, 20:25

Ja nigdy od handlarza nie kupiłem ale oglądałem kilka i były cyrki i kosmos w porównaniu z tym co w ogłoszeniu. Nie ma reguły że lipa musi być, od auta w tym budżecie nie masz też co oczekiwać że nie miało żadnych przygód tak czy siak. Najgorsze jednak w kupowaniu od handlarza jest to że:
masz pewność że przepłacasz auto które kupujesz nie jest tyle warte
nie masz praktycznie o co zapytać jeśli chodzi o historię pojazdu

Co do zasady na tablicach od handlarza nie można się legalnie poruszać, te auta sa zazwyczaj już w niemczech wyrejestrowane
http://www.auta-z-niemiec.com/niemiecki ... larze.html

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Skrzynia biegów: Automatyczna

20 Paź 2017, 16:44

To będę musiał się rozglądać dalej.
GloBoy
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Lis 2017, 16:39

Z góry sorry za post pod postem, ale do rzeczy.

Kolega mówi że może w tym tygodniu już sprzedać tego golfa wspomnianego na początku, powiedział mi szczerze że silnik bierze troszkę oleju, ale on jeździ po 300km albo więcej dziennie więc jak ja jeżdżę może max 50km w jedną stronę to nawet tego nie odczuję do "miejskiej jazdy". I tutaj pytanie czy branie trochę oleju to oznacza kłopoty czy nie ? Dodał że jedynka ciężej wchodzi to też znak że za jakiś czas walnie skrzynia ? I wiem że rozrząd wymieniany był jakoś 15tyś km temu, to chyba z 10tyś jeszcze polata ? Prosiłbym o doradzenie bo nie wiem czy brać.
GloBoy
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Lis 2017, 17:40

Tankowałem 5L oleju na rok do Civica robiąc 1k km miesięcznie, więc wlanie pół litra raz na miesiąc to "czysta przyjemność" :mrgreen: Trzeba kontrolować stan oleju (zwłaszcza po trasach) żeby nie zatrzeć silnika. Spalanie oleju to zazwyczaj panewki remont silnika. W tym budżecie to norma.
Jak jedynka nie wchodzi to skrzynia walniej prędzej niż później pytanie czy Tobie czy jeszcze sprzedasz
Rozrząd polata jeszcze przynajmniej 50k o ile wymieniony był komplet bo o pompy wody nikt pewnie nie chciał pamiętać
Ja bym szukał auta które na pierwszy rzut oka wygląda na 99% sprawne jednak albo nastawić się na negocjację ceny i zainwestować w auto na start :ok:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System otwierania samochodu aplikacją na telefon
    Toyota, największy producent samochodów na świecie, jest zainteresowana inwestowaniem w nowe formy korzystania z samochodów, takie jak car-sharing. Z myślą o usprawnieniu takich usług opracowała nowy system ...

05 Lis 2017, 18:05

Mówił że jak odpalił auto i zostawił włączone na jakoś 30min to nie kopciło na niebiesko czy czarno, więc nie jest źle. A jedynka wchodzi tylko trochę ciężko z tego co mówił.
GloBoy
Początkujący
Awatar użytkownika