Auto do 4 tyś

24 Mar 2016, 02:17

Witam. W najbliższym czasie planuję zakup auta. Chciałbym przeznaczyć na nie około 4 tysięcy. Jedyne co mi potrzeba do szczęścia to gaz, klimatyzacja oraz wspomaganie kierownicy. Byłoby fajnie, gdyby znalazło się coś w miarę blisko Warszawy. Znalazłem takie coś

[link do oferty na Olx wygasł]

co sądzicie? Myślałem jeszcze ewentualnie nad jakąś vectrą, chociaż przy takim budżecie chyba nie mam co się kierować marką
Deku
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 06 1997
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

24 Mar 2016, 18:22

Albo jakiś peugeot czy Laguna?
Deku
Nowicjusz

24 Mar 2016, 19:01

Temat był już przerabiany na forum dobrego Megane coupe za 3-3500zł nie kupi.
Laguna ok,Peugeot popatrz na 306 i 406.

zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - przy oględzinach sprawdż dokładnie tylną belkę czy nie wygląda tak /--\
[link do oferty na Olx wygasł] - 12lat w jednych rękach,długi przegląd i oc.
[link do oferty na Olx wygasł] - przegląd i oc na pół roku,sporo nowych części tylko dopytaj kiedy był montowany gaz bo sprzedający chyba sam niewie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Mar 2016, 00:14

Jeśli mówimy o Megane coupe wg mnie nie ma czegoś takiego jak precyzyjne ustalenie dolnej granicy cenowej :wink: w sumie auto dość rzadkie, dla specyficznej grupy klientów, którzy od auta oczekują sportowego wyglądu i niskich kosztów eksploatacji. 3.5k to dość normalna cena, w końcu to auto ma już kilka lat na karku, a najsłabsze silniki jakoś poszukiwane nie są :) oczywiście 1.5 czy 2k to również śmiech na sali, jednak stawianie minimalnej granicy na poziomie np 5k to lekka przesada
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

25 Mar 2016, 17:34

Może teraz wygląda to inaczej ale pamiętam jak końcem zeszłego roku pewna osoba tu na forum szukała Megany za około 3000zł i nic sensownego wkoncu nie kupiła.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Mar 2016, 21:22

A ten peugeot za 3,5k będzie sensowny? Bo ogółem znajomi odradzają kupowanie auta w takim przedziale cenowym, bo pojawi się zaraz skarbonka bez dna. Ile trzeba wydać mniej więcej na takie auto, żeby trochę pojeździć?
Deku
Nowicjusz

31 Mar 2016, 17:56

Takie gadanie... poprostu trzeba szukać czegoś w dobrym stanie i nie ma sensu ograniczać się do jednego modelu..
Barol
Awatar użytkownika