Auto do 4 tysięcy

22 Lip 2010, 16:25

Witam,
Otóż poszukuję w miarę ekonomicznego (czyli silnik o maksymalnej pojemności 1.3), dobrze prezentującego się, oraz jak najmniej awaryjnego. Wszelkie kanciaki odpadają.

Mój faworyt to Honda Civic V - wiem, że trudno będzie znaleźć niewyjeżdżoną hondę ale wydaje mi się, że to najlepszy wybór w tej cenie.

Myślałem też o Mazdzie 323C ale ciężko by było znaleźć w tej cenie z silnikiem 1.3.

Auta takie typu Fiat, Ford, Renault, raczej odpadają bo wydają się trochę awaryjne. Nie mówcie, że kieruję się opiniami innych odnośnie awaryjności bo sam posiadam Renault Megane kilka lat i jest trochę tych pierdółek co się psują.

Czekam na Wasze propozycje.

Pozdrawiam :)
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie

22 Lip 2010, 17:11

Przeglądałeś choć troche forum??Bo mi sie wydaje że nie.Civic z silnikiem 1.3 do 4koła odpuść sobie odrazu,nawet o nim nie myśl,dlaczego,po pierwsze silnik 1.3 w tym aucie nie jedzie,po drugie do 4tys to będą same szroty i co chwile coś będzie sie sypać (tzw skarbonka bez dna) i trafisz pewnie na civa wyjeżdzonego przez mlodego gniewnego i po jakimś wiejskim tuningu (niestety to większość).Nie rozumiem dlaczego wykluczyłeś te marki :roll: za te pieniądze szukał bym auta w jak najlepszym stanie a nie wybrzydzał bo inaczej będziesz i nawet 2lata auta szukał.

z mojej strony:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Najlepszą opcją było by Punto z silnikiem 1.2 no ale oczywiście auto "niby awaryjne".

linki przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Lip 2010, 18:44

Jak to silnik 1.3 w tym aucie nie jedzie? Co masz na myśli? Podobno silniki są nie do zajechania a auta są bardzo mało awaryjne.

Link do VW Polo, który podałeś. Nie chce kanciaków. Mam 20 lat i chciałbym coś bardziej młodzieżowego. Nie szukam perełki, tylko żeby auto było sprawne :)
MarcinUser
Początkujący

22 Lip 2010, 20:09

Z Hondą nie będzie łatwo bo tak jak Barol mówił większość jest zakatowanych.

Ja Ci polece auto które spełnia wszystkie twoje oczekiwania:

Nie jest kwadratowe

Nie jest awaryjne

Silnik 1.3

Tylko z tą prezencją problem :oops:

A oto i Toyota Starlet
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

22 Lip 2010, 20:20

A deawoo tico(gaźnik), matiz (wtrysk), brat też miał kiedyś seata ibize 1.3 II generacji
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

22 Lip 2010, 21:22

No tak ale z silnikami 1.5 a z 1.3 chodzi mi o to że pojedziesz gdzieś w trase z kompletem pasażerów i bagażu i o wyprzedzaniu możesz zapomnieć.Bart podał też dobra alternatywe czyli Starletke.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luxury Sedans, Midsized - Audi A6
    Czasopismo "Consumer Reports" ogłosiło Audi A6 najlepszym samochodem w kategorii luksusowych sedanów średniej wielkości - "Luxury Sedans, Midsized". Redakcja magazynu oceniała właściwości jezdne, jakość wnętrza, zużycie ...

22 Lip 2010, 23:03

MarcinUser napisał(a):Mam 20 lat i chciałbym coś bardziej młodzieżowego.

Masz 4 tyś w kieszeni i wymagania jak byś miał 10.... stary w tej cenie szuka się auta najlepszego w stanie technicznym a nie jakiegoś szrota ale 'ładny' chociaż wiadomo każdy by chaiał .. tanie , ładne , bezawaryjne ... lecz o to ciężko :) z tym Civicem może być ciężko ... ja bym polecił Punto I 1,2 jak już ktoś wcześniej pisał (nie kanciak :mrgreen: )

pozdro
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

23 Lip 2010, 05:22

No co Ty,Punto pewnie też kanciak :lol:
Barol
Awatar użytkownika

23 Lip 2010, 16:26

Civic V do 4k zł, to raczej będzie lipa.
Ale z drugiej strony, można obadać jakieś ogłoszenie niedaleko miejsca zamieszkania.
Bo np. ja nie wyruszyłbym w podróż po Polsce, szukając Civica V do 4k zł.

Na civicklub.pl jest kilka V-gen. (1.3L - 1.5L) do sprzedania, w dobrym stanie do lekkich poprawek blacharskich, ceny od 5700 zł do...
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

24 Lip 2010, 16:31

Nie chce Punta, jestem uprzedzony do tej marki ;)

A co powiecie o Mistubishi Colt (wersja IV lub V) takie trochę porównywalne z Hondą Civic tylko mniej popularniejsze.
MarcinUser
Początkujący