Auto do 4 tysięcy.

15 Lut 2011, 14:50

Witam tak jak w temacie tanie w eksploatacji ogólnie tanie w utrzymaniu z silnikiem do 1.6 benzyna + LPG ale nie puszka. Jestem młody więc jakieś mocne mi nie potrzebne ale też żeby nie było tak że strach wyprzedzać ubezpieczenie będzie trochę pomieszane jak ktoś będzie chciał to wytłumaczę.
Zastanawiałem się nad:
Daewoo espero
Daewoo nubira
Fiat brava
Opel astra 1 (hatchbak)
Opel vectra A
Peugeot 309 ale z tego co widziałem ciężko dostać w moim regionie
Renault 19
Proszę o opinię lub inny wybór zgodnie z tym co pisałem wyżej.
przemas9302
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

15 Lut 2011, 16:23

Moim zdaniem najlepszym wyborem z całej grupy będzie Nubira.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Lut 2011, 16:32

Właśnie też myślałem ale czy te 4 tysiące starczą na nubirę w którą nie będzie trzeba dużo wsadzić? Nie liczę przeglądu wymiany płynów i ubezpieczenia z rejestracją. Lecz możesz polecić coś innego niż z tych co wymieniłem.
przemas9302
Początkujący

15 Lut 2011, 16:41

No własnie możesz mieć ciężko znaleść taką Nubire,dobre egzemplarze zaczynają sie od jakiś 5tys.zł.
Z innych propozycji to moze Fiat Punto,dość sporo miejsca w środku i w bagażniku,mało pali,części tanie i łatwo dostępne.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Lut 2011, 16:55

Punto rzeczywiście duże autko tanie tylko z jakim silnikiem najlepiej jak już kupować i co sądzisz o fiacie brava bo auto to i tak najszybciej kupię gdzieś w następnym półroczu.
przemas9302
Początkujący

15 Lut 2011, 17:18

Bravka też fajna ale tylko z silnikiem 1.2
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Płyn hamulcowy - nasze bezpieczeństwo na drodze
    Stan płynu hamulcowego nie jest badany w czasie obowiązkowych przeglądów przez Stacje Kontroli Pojazdów, ale doświadczenia mechaników jasno pokazują, że po polskich drogach porusza się wiele aut, w których ...

15 Lut 2011, 17:40

A czemu tylko 1.2 mało awaryjny czy co? bo widziałem najcześciej na otomoto 1.4 silnik.
przemas9302
Początkujący

15 Lut 2011, 17:51

1,4 jest najgorszym silnikiem bravy. Polecana sa właśnie 1,2 oraz 1,6( i 1,9 jtd ale to nie twoja półka cenowa :mrgreen: )
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

15 Lut 2011, 19:28

Taa 1.4 rzeczywiście najgorsze :roll: poraz kolejny to napisze,kiedyś na stacji benzynowej specjalnie podbiłem do gościa co taką Bravą przyjechał,ma ją od nowości (czarne tablice) i mówi że takie opinie są wyssane z palca,wszystko zależy od konkretnego egzemplarza bo on jakoś wiekszej awarii nie miał (typu własnie problem ze smarowaniem w silniku).
Barol
Awatar użytkownika

15 Lut 2011, 20:18

Wyjątek potwierdza regułę :mrgreen: Jeśli takie historie się zdarzają to raczej należy unikać takiego silnika, chyba że auto mamy od nowości albo rodziców itp. W tym przypadku nie ma potrzeby ryzykować i lepiej wziąć 1,2 lub 1,6
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

15 Lut 2011, 21:19

Chyba się zdecyduje na brave patrząc na opinie silnik wezmę 1.4 albo 1.6 (u mnie ciężko o 1.2ale jakbym znalazł to bym kupił) jeszcze kumpla dzisiaj spotkałem jeździ bravą 1.6 i mówi że dobra jest. Mówił że mało awaryjna dobre przyśpieszenie dużo mu nie pali a ma ją w rodzinie już 10 lat. Więc kto by trzymał awaryjne i paliwo żerne auto przez tyle lat.
przemas9302
Początkujący

15 Lut 2011, 21:58

1.2 to nie w tej kasie.Tu masz niezłą sztuke i to w gazie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

16 Lut 2011, 08:45

Ciekawa oferta muszę jeszcze trochę pieniedzy dozbierać. I teraz inne pytanie jakbym kupił samochód i wszystkie moje dane by były na umowie kupna-sprzedaży inaczej auto na mnie kupione to czy nie będzie problemu rejestrować i ubezpieczać auta na inna osobę? I ostatnie pytanie co należy zrobić pokolei po kupnie auta wliczając w to wyrejestrowanie lub przerejestrowanie i wypisanie się z umowy u ubezpieczyciela. Wiem że nietypowe pytania lub jak kto chce ale jestem w tym kompletnie zielony.

[ Dodano: 8 Marzec 2011, 21:36 ]
odświeżam bo nie dostałem odpowiedzi
przemas9302
Początkujący