Auto do 30 000 pln

13 Lut 2011, 17:07

Witam,

Planuje zmiane auta za jakies 2 miesiace, interesuje mnie auto z silnikiem diesla mało jezdze (aktualnie octavia1 90km) bo rocznie okolo 10 000 ale uwielbiam diesle :) i nie chce benzyny. Co byscie mi polecili tak do 30 000 pln, zastanawialem sie nad audi a3 2003 rok lub a4, ewentualnei mondeo MK3 i opel vectra C. Dobrze bybylo aby samochod mial tak z 140 km. Mile widziane inne propozucje aut.

Pozdr
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

13 Lut 2011, 17:17

Może Bmw e46 2.0diesel mozna wyczytać opinie ze awaryjny ale ludzi jezdzą i nie narzekają i ma te 140koni :razz: Audi a3 też dobry wybór ale znowu era niezawodności skończyła sie z 1.9Tdi.... bo 2.0 tdi już klapka
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

13 Lut 2011, 17:27

myslalem tez o "3" tylko lekko zniecheca mnie naped na tylna os a za wersje xd trzeba wylozyc juz ponad 30 000
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Lut 2011, 18:05

czemu tylni napęd jest fajny, jak nie będziesz szalał to nic ci się nie przydarzy a pozatym e46 ma kontrole trakcji :mrgreen: itp.
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

13 Lut 2011, 19:42

Może w tej cenie warto by się było skusić na mazdę 6. Fajne i bezawaryjne autko, wiem bo sam taką posiadam, np:
[link do oferty na Allegro wygasł]
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

13 Lut 2011, 21:33

A ja polecam Mondeo mk3
Samochód bardzo przestronny, spalanie waha się w granicy 6-8l/100km. Moc 155KM powinna być dla Ciebie zadowalająca :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW serii 3 - samochód do driftu
    Kompaktowe BMW urosło już do miana legendy driftu i sięgają po nie zarówno amatorzy, jak i doświadczeni zawodnicy. Na zawodach driftingowych zobaczymy przeróżne wersje i generacje serii 3 – od już dość ...
    Lexus LM - czy to będzie flagowa limuzyna czy crossover?
    Lexus zarejestrował w amerykańskim urzędzie patentowym znaki towarowe LM 350 i LM 300h. Liczby w tych oznaczeniach pozwalają łatwo odgadnąć, że dotyczą one pojazdu w wersji z napędem konwencjonalnym i hybrydowym, natomiast ...

13 Lut 2011, 21:40

Ja tam Mondeo tylko i wyłacznie sprzedałem dlatego że auto miałem od nowości i poleciała mi turbina i wtryski. Kolega również robił wtryski więc różnie można trafic z dieslem w Mondeo.
Jeśli chodzi o diesle to polecam Alfę. Jedne z lepszych silników diesla.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

14 Lut 2011, 07:37

Mazda ładna z zewnątrz ale środek mi się jakoś nie podoba, mondeo już bardziej szczególnie to po lifcie ale prócz silnika wrażliwego na słabe paliwo są jeszcze jakieś szczególne problemy? słyszałem że czasami występuję problem z skrzynią czy to prawda?
PS
Ehhh szczerze to nie sądziłem iż wybór auto to taki problem :cool:
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Lut 2011, 08:41

Akurat ja miałem 3 Focusy i Mondeo i nie raz czytałem o problemach ze skrzyniami a w każdym moim Fordzie skrzynie to zawsze były elementy z których byłem bardzo zadowolony. Chodziły idealnie. Nie wiem czy w jakimkolwiek innym aucie z którym miałem do czynienia były lepsze skrzynie.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

14 Lut 2011, 10:18

fiko7 w takim razie co do skrzyn w fordach to jakiś dziwny mit krąży. Zgodnie z sugestią nitro oraz kamyl zerknąłem na oferty e46 znalazlem cos takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (Sorry za linka ale nie umiem wstawić skrótu)
Co o tym myślicie? Cena wydaje mi się dość niska. No i moje następne pytanie Co wg Was jest lepsze młodszy ford czy starsze bmw?? :mrgreen:
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Lut 2011, 10:24

Zależy pod jakim względem ale ja wolałbym Forda. Za te pieniądze kupisz znacznie młodszy egzemplarz a to ma duże znaczenie.
Mondeo też dobrze się prowadzi i daje przyjemność z jazdy(choć oczywiście nie taką jak BMW).
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Lut 2011, 11:23

Te E46 ma normalną cenę - a jaką byś chciał za 10-letni wóz?

Czy młodszy Ford albo starsze BMW... Wszystko zależy od stanu technicznego :) Jeśli oba są w dobrym, to wolałbym BMW, ale niestety statystycznie masz znacznie większe szanse na ustrzelenie zadbanego Forda niż zadbanego BMW - to auto lubi lądować w rowach w Niemczech i być klepane w Polsce, po czym sprzedawane jest jako "bezwypadkowy", co na polskim rynku oznacza tylko tyle, że w wypadku w tym samochodzie nikt nie zginął...
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

16 Lut 2011, 09:41

podbijam :grin: a może ma ktoś jeszcze jakieś inne propozycje ??
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika