Auto do 4000 zł Megane Vs Xsara II

30 Cze 2013, 12:40

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2013, 12:42

drbn797 napisał(a):To że są tanie, to nie znaczy że są złe. To tylko wina konkurencji, Niemcy chcą ich zniszczyć i im to wychodzi, ale nie każdy musi jeździć i chcieć coś Niemieckiego, wg mnie francuzi mają o wiele lepsze auta.

A ja miałem doświadczenie z autami flotowym gdzie prawie wszystkie były bezwypadkowe i silniki 1,5dci i 1,6 hdi. Generalnie klęska jakich mało. Zresztą firma z której były te auta nie chce już nawet słyszeć o radosnej motoryzacji z Francji, chociaż dostają super zniżki.
O jakosci może swiadczyc to że na 13 szt clio 1,5dci 4 szt miały wymieniane silniki jeszcze na gwarancji a właściciel firmy zmienił próg przebiegu do sprzedaży tych aut z 200tyś.km do 150tyś

drbn797 napisał(a):FranCuskie :)

Przepraszam szybciej napisałem niż pomyślałem :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

30 Cze 2013, 12:50

Brawo po doświadczeniach z 1.5 DCI które jest wadliwe oceniać całą motoryzację z danego kraju :lol:
To może ja ocenię japońskie auta przez pryzmat 2 litrowego diesla z Mazdy 6 I albo 3.0 D Isuzu i wyjdzie na to samo.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

30 Cze 2013, 12:56

Kolego nie oceniam całej motoryzacji, ale wiem że jak się dobrze serwisuje to nie będzie z tym problemu. Jestem żywym przykładem tego.

Mogę Ci napisać, że u mnie w firmie w 20/25 PT Crusierach były wymieniane silniki. Nie chodzi o to, samochody z floty są inaczej traktowane. VW 2.0 TDI 140 konnym też szału nie robi, jak poprzednią serią 1.9 TDI :)
drbn797
Początkujący

Prawo jazdy: 14 11 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Avensis II
Silnik: 2.0 D4D 126KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

30 Cze 2013, 13:01

Najpierw poczytaj ze zrozumieniem posty powyżej i zdecyduj do kogo piszesz.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

30 Cze 2013, 13:55

Jasiek90 napisał(a):po doświadczeniach z 1.5 DCI które jest wadliwe oceniać całą motoryzację z danego kraju

1,5 dci jest chyba jest jednym z najbardziej popularnych silników a awarie nie dotyczyły samych silników ale też sprzęgieł, skrzyń biegów, wtrysków, elektromechaniki.
Auta mające po 4lata miały tyle usterek że najpierw musiałem zając się reanimacją a później dopiero mysleć o sprzedaży. Sobie zostawiłem 407 1,6 hdi bo na gwarancji było wymienione połowe auta a i tak między 70tyś.km a 100tyś rozsypała się skrzynia i dwumasa. Stwierdziłem że już mi się nie chce walczyć z tym autem i sprzedałem je jako uszkodzone.

drbn797 napisał(a):samochody z floty są inaczej traktowane.

Oczywiście ze inaczej z jednym małym ale wszystkie auta miały GPSa i był Pan który zajmował się kontrolą czy nie za szybko, czy nie za wolno więc kierowca nie miał zbyt wiele miejsca do popisu a w dodatku jeszcze producent bardzo często uwzględniał wymiany gwarancyjne więc chyba nie robił tego dla zabawy.
Generalnie firma zakupiła już inne auta, zostawiła tylko dostawczaki.

Oczywiście nie twierdze że z innymi markami jest rózowo ale jak słyszę silnik dci w aucie za 4k to trochę jest :no:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe