Auto do 4000zł pośrednio ekonomia-osiągi

19 Wrz 2013, 15:49

Handlarz to handlarz. Ja bym nie ryzykował. Tu masz przykład ładnej Xsary.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Wrz 2013, 16:56

Dzięki wszystkim na razie za pomoc :). W takim razie jadę obejrzeć tą corsę którą znalazłem i mam nadzieję, że jeśli jest w niezłym stanie to w końcu stanę się posiadaczem jakiejś własnej furki, jeśli nie znów będę się odzywał, ale teraz przynajmniej już mniej więcej wiem czego szukać.
Pozdrawiam
btw199
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 05 2013
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Renault Thalia
Silnik: 1.4 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Wrz 2013, 19:40

Witam ponownie :). Muszę was jeszcze trochę pomęczyć. Corsa okazała się złomem, sprzedawca przez telefon zapewniał, że odpala na dotyk, a jak tam pojechałem to w ogóle nie chciał odpalić :lol:
W każdym razie teraz mam na oku dwa punciaki 1 już dawno myślałem o nich, bo są oszczędne i w miarę żwawe. Podsyłam linki: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jechać oglądać, bo według mnie niezły stan. Zastanawia mnie tylko co to jest to białe, jak się patrzy na wprost maski? Liść, czy już po lakierze :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - do wymiany tulejki na tylnych wahaczach, jeśli tylko to, groszowe sprawy (znajomy mechanik). I teraz moje pytanie, który jechać oglądać? Czy w ogóle nie są to graty według was? Czy dalej trzymać się tych cors, ale na razie nie mam szczęścia już druga okazała się złomem?

Zmniejszam budżet ponownie do ok 3000 dokładnie mam 2600, niestety wydatki były, ale istnieje coś takiego w końcu jak negocjacja :), w przyszłym czasie zostanie mi 1000 na naprawy.
Pozdrawiam
btw199
Nowicjusz

21 Wrz 2013, 21:28

Ten drugi chyba miał składany przód. Widać korozje, jakoś krzywo poskładany. A co do niebieskiego to nie jest źle.
Koniu
Forumowicz VIP

21 Wrz 2013, 22:36

Dokładnie tak też mi coś nie pasowało w tym czerwonym, więc wolałem zapytac. Równiez bardziej ten niebieski mnie interesuje pojadę go obejrzeć.
btw199
Nowicjusz

21 Wrz 2013, 23:53

W zeszłym tygodniu musiałem zakupić tani samochód,bo nasz poszedł po wypadku "na żyletki".
Nie chciałem wydać dużo. max 5k. Warunkiem było posiadanie gazu lpg,nie rażący wygląd i normalne osiągi. Wybrałem lagunę I z 2,0 -8v. Zapłaciłem po negocjacjach 3900. Auto nie puka ,nie stuka ,silnik 1,5 roku po kapitalce pięknie pracuje,nowe sprzęgło,roczny akumulator.klima,elektryczny szyberdach,2 komplety kół w tym alu 16-stki z oponami GoodYear.
Do zrobienia jest...podciągnięcie ręcznego.
Może to jest dla Ciebie wyjście..? :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM IntelliLink - teraz z funkcją Siri Eyes Free
    ADAM to najbardziej zindywidualizowany i "kontaktowy" samochód miejski Opla w segmencie A. System informacyjno-rozrywkowy IntelliLink jest kompatybilny ze wszystkimi smartfonami pracującymi w systemie operacyjnym Android ...

22 Wrz 2013, 05:48

Jeśli uda CI się w Sochaczewie kupić sprawne, bez wad prawnych auto, to będziesz chyba pierwszym, któremu sie to udało :)
Kolego, szukasz tzw igieł-aut bardzo tanich, które z zasady nie mają prawa być dobre, do tego szukasz od sprzedawców zajmującym się sprzedażą. Pomyśl logicznie-za ile ktoś musiał tego punciaka sprzedać jak pośrednik ma go za 1800zł?Oddałbyś za 1000-1200 samochód który byłby na tyle sprawny, by bezproblemowo jeździć?Zazwyczaj jeśli są takie to rozchodzą się po znajomych dla dzieci, które zrobiły właśnie prawko,aby nauczyły się jeździć.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

22 Wrz 2013, 08:25

Mylisz się, nie szukam igły, zobacz na co szczególnie zwracam uwagę, na przegląd i oc, bo nie wyrzucę na wstępie 2 tysięcy za ubezpieczenie? Jeśli znajdziesz mi samochód który według ciebie będzie dobry i będzie miał przegląd i oc przynajmniej do maja to ja oczywiście wezmę to pod uwagę :). Ale dzięki za informację będę omijał Sochaczew :).

Oczywiście myślałem nad laguną podoba mi się ten samochód i na pewno łatwiej byłoby mi się przerzucić z renault na renault niż z renault na fiata tylko nie ma żadnego dobrego egzemplarzu z opłatami na rok :)
Pozdrawiam

Dobra to w takim razie wracamy do początku może ja źle myślę, do 3000zł (2600zł), które według was się nie rozsypią (proszę o linki i propozycje, bo naprawdę już do tygodnia, dwóch chce coś kupić, nie ma co się bawić). Auto nie może być małe jak cc, sc, gdyż mam koło 2 metrów (195) i po prostu ciężko mi się jeździ takimi autami.
Pozdrawiam
btw199
Nowicjusz

22 Wrz 2013, 08:53

Nie rozumiem Twoich dziwnych założeń -chodzi mi o badanie techniczne i OC. Jak nie masz zniżek to nic Ci nie da że kupisz samochód z OC na rok, bo firma ubezpieczeniowa i tak zrobi rekalkulację składki i będziesz musiał dopłacić różnicę jeśli wyjdzie między tym co Ty masz a składkami jakie płacił poprzednik. Badanie techniczne to koszt 159zł w przypadku samochodu z gazem, więc lepiej kupić z kończącym się, spokojnie wtedy targuje się cenę na kończące się badania i robi się nowe, przy okazji diagnosta sprawdzi zawieszenie, hamulce itd i już wiesz co masz w samochodzie.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

22 Wrz 2013, 09:50

A co jeśli nie przerejestruje auta na siebie?
Pozdrawiam
P.S: Pytam tak teoretycznie, bo kilku moich znajomych jeździ na blachach kolejno: Warszawskich i Ciechanowskich itd.
btw199
Nowicjusz

22 Wrz 2013, 11:51

[link do oferty na Allegro wygasł] - co powiecie na to ? Jeśli kobieta 1 właściciel to według mnie szanowała auto. Wgięte drzwi znając życie przy parkowaniu gdzieś zawadziła, albo niewielka stłuczka, mam siostrę i mamę kierowcę także, wiem co potrafiły wyczynić. Widać że jest zadbane, ale jednak na swoje lata do wymiany pokrowce itp.
Pozdraiwam
btw199
Nowicjusz

22 Wrz 2013, 12:41

Nic bym od kobiety nie kupił, kobiety nie szanują aut. Uwalone sprzęgło, zero dbania o zawieszenie. Dopiero jak silnik odpadnie to baba zauważa że coś nie tak dzieje się z samochodem.
kowalsky
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2008
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 1998

22 Wrz 2013, 13:06

Koniu
Forumowicz VIP

22 Wrz 2013, 13:11

kowalsky tutaj nie przyznam Ci racji. Jeżdżę trochę thalią, której właścicielką jest moja mama i samochód się prowadzi jakby dopiero z salonu wyjechał, a jest z 2003 roku. Nic nie stuka nie puka wszystko w świetnym stanie igła po prostu. No ale mechanik znajomy w rodzinie, więc może też trochę to jego sprawka, ale samochód ma już 80 tyś przebiegu a sprzęgło od nowości łapie świetnie.
Pozdrawiam
P.S: Kon fajne, tylko na chwilę obecną stać mnie tylko na tą sienę mam niecałe 3000 dokładnie 2600.
btw199
Nowicjusz

22 Wrz 2013, 15:26

Jedz obejrzyj to niebieskie Punto bo nie wygląda zle i to srebrne też warte uwagi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012