REKLAMA
Witam,
Zastanawiam sie wlasnie nad zakupem swojego pierwszego auta a dostaje tak rozbiezne informacje ze postanowilem zasiegnac szerszej opinii
Zawsze chcialem kupic cos typu "SUV" ale z mojego rozeznania wyglada ze za auto tej samej klasy,rocznika etc musze zaplacic 30-40 % wiecej w stosunku do "normalnego" auta i nie do konca rozumiem - dlaczego tak jest ?
W zwiazku z powyzszym zdecydowalem sie na mniejsze auto - ale nadal nie mam pojecia co kupic.
Na pewno musi byc takie zebym sie nie bal jezdzic tym z dzieckiem (mimo ze nie mam zamiaru i tak jezdzic az nie bede sam czul ze umiem jezdzic faktycznie, bardzo swiezy jestem ) i jednoczesnie dosc ladnie wygladajace ( mnie zdecydowanie najbardziej ogolnie podobaja sie bmw - dla referencji). Chcialbym chyba automatyczna skrzynie (chociaz nie jestem zdecydowany, glownie ze wzgledu na pozniejsze ewentualne wynajmy ktore planuje ) do tego koniecznie skorzana tapicerke. Klimatyzacja to chyba w dzisiejszych czasach standard?
Bardzo przydatny tez bylby dla mnie "czujnik parkowania.
Jeszcze 3 pytania:
- podejrzewam ze jako ze to pierwsze auto moze sie cos z nim stac + zapewne bede chcial zmienic je za jakis czas (przewiduje 2-4 lata) pytam - czy ogolnie rzecz biorac lepiej wyjde kupujac auto starsze lepszej klasy i z wieksza iloscia przejechanych kilometrow czy tez nowsze ,gorszej i z mniejszym przebiegiem?
- Czy sa jakiekolwiek kabriolety spelniajace moje zalozenia czy powinienem calkowicie zarzucic ten pomysl( nie siedzi on gleboko w mojej glowie ale bardzo przyjemnie wyobrazic sobie przejazdzke z malenstwem przy dobrej pogodzie )
- Jak wyglada sprawa z matowym czarnym lakierem ? Mozna sobie auto przerobic na taki ? Wygladaja przeslicznie - ale jaki jest koszt/ ile kosztuja auta w tym kolorze w stosunku do normalnych?
Pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos mi pomoze
tl;dr
Auto do 40 k - skora,klimatyzacja,czujnik parkowania?
Ogolnie rzecz biorac - lepsze starsze auto lepszej klasy czy nowsze gorszej zakladajac zmiane za 2-4 lat?