Auto do 40tys

25 Cze 2020, 16:12

Witam. Dwa tygodnie temu miałem przykry incydent, mianowicie pijany kierowca wyjechał mi na czołówkę i moja Kia CEED z 2013r została doszczętnie zniszczona ( szkoda całkowita). Ogarnąłem się po wypadku i wziąłem się za szukanie nowego auta. Chce przeznaczyć na nie ok 40tys zł. Mieszkam w mieście ale z dwa razy w tygodniu jeżdżę do mamy 40km w jedną stronę. Rocznie robię ok 20 tyś km. Najlepiej żeby było to kombi. Zastanawiałem się nad Insignia po faceliftingu 2.0 diesel 163. Co wy na to? Proszę o opinie oraz inne propozycje. Z góry dziękuję za komentarze.
suharek13
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Passat CC 2009r
Silnik: 2.0TDI 140KM CR
Paliwo: Diesel
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

26 Cze 2020, 10:18

Przecież Insignia chodzi po 25k w dieslu, może w benzynie, by za tyle chodziła. Ogólnie niezbyt fajne autko i ma problemy m. in. z olejem.

Mondeo Mk. V będzie już dużo lepszym wyborem.

Skoro Ceed przypadł do gustu to może segment D od Kia? Optimy w tej cenie też możesz poszukać.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

26 Cze 2020, 11:01

Mondeo MK V do 40 tys. ?? Serio? Chyba sobie żartujesz z tą propozycją 8)
tmk90
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Rover 75
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...