REKLAMA
Witam,
Poszukuję aktualnie autka do kwoty 30 000 zł z silnikiem benzynowym. W głównej mierze chodzi mi o samochody typu hatchback, a także dysponujące mocą co najmniej ok. 120 KM. Być może w przyszłości będzie zakładana instalacja gazowa, więc dobrze by było jeśli silnik nie sprawiałby większych problemów ze współpracą LPG.
W chwili obecnej mam na oku kilka konkretnych modeli. Oto one:
- Mazda 3 drugiej generacji (silnik 2.0 o mocy 150 KM - chodzi mi o ten nie wyposażony jeszcze w bezpośredni wtrysk paliwa);
- Ford Focus Mk3 (silnik 1.6 Ti-VCT o mocy 125 KM) - w oko wpadła mi jeszcze wersja 1.6 oraz 1.5 Ecooboost, lecz słyszałem o mankamentach tego rodzaju silników związanych z ich "downsizingiem";
- VW Golf VI (silnik 1.4 TSI o mocy 122 KM) - ponoć motor podatny na wiele awarii, lecz można przypatrzyć się wersji po roczniku 2010. Ponoć problem z awaryjnością był już mniejszy;
- Renault Megane III (silnik 2.0 o mocy 140 KM) - na kilku stronach czytałem, że ponoć silnik jest stosunkowo trwały a samego auta nie trzeba się aż tak obawiać jak kilku poprzednich wersji. Przyznam, że nie mam przekonania do francuskich aut, więc proszę o opinie na temat tego modelu i konkretnego silnika;
Na chwilę obecną są to jedyne samochody jakie rzuciły mi się w oczy. Prosiłbym o opinie użytkowników czy wymienione auta z tymi silnikami mogą być dobrym wyborem czy warto poszukać czegoś innego.
Inne propozycje do 30 000 zł jak najbardziej mile widziane
Pozdrawiam