Auto do 45-50 tysięcy z zacięciem sportowym dla 21 latka

05 Lis 2016, 15:44

Czesc :) W przyszłym roku chciałbym zmienić auto, które będzie juz moim 4 autem. Staram się podnosic sobie poprzeczkę coraz wyżej zarówno w kwestiach finansowych jak i osiągów. Zaczynałem od 60 koni, przez 100, aktualnie mając 140. Następne auto chciałbym, aby było +200KM i oczywiście w benzynie.

Szukam czegoś, co nie jest zwykłe ale też nie zje mnie eksploacyjnie. Chodzi za mną Golf 6 GTI i Scirocco w 2.0 211KM. Jednak tutaj, są plusy i minusy. Budżet z jednej strony duży, a z drugiej mały. Na DSG nie ma co się łasić, bo mozna władować się w minę.. co momentalnie obniża moje zainteresowanie tymi autami o 50%. Swoją drogą uwielbiam, gdy auto brzmi, a przy DSG dzwiek jest rewelacyjny. Na kolejne auto pod lupe biorę Megane RS, Focusa ST lub Leona Cupre albo Astre J w GTC z silnikiem 1.4 180KM. Jednak w każdym odrzuca mnie wykonanie auta w środku..
No i teraz najgorsza bolączka. W mojej głowie zapaliła sie mała lampka, która tak mi swieci, że przyświeca wszystko.. Audi A5. Nie sądziłem, że takie auto mozna mieć przy podobnym budżecie. Oczywiście, nie jest to budżet rewelacyjny na ten model, ale czy warto w tej kwocie szukać? Pozostaje jeszcze A4 B8 i E90/E92. Wybór jest, tylko gdzie uderzyć?
Paweuek
Nowicjusz

Auto: Skoda Fabia

05 Lis 2016, 15:55

Pytanie nr 1 czy mając 21 lat i prawko pewnie od 3 lat masz umiejętności wystarczające by jezdzic takim autem.
Jeśli szukasz golfa 6 zejdź piętro niżej i szukaj golfa v gti, to jest inny silnik i wg mnie lepszy, mam w a3.
Zamiast dsg wybierz manial.
Ogólnie to moze lepiej Audi TT II gen 3,2 V6? Masz i fajny silnik, brzmienie i sportowy charakter auta, w inny przypadku jakieś Bmw R6 np 330i

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Łokoj
Początkujący

Prawo jazdy: 17 10 2005
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

05 Lis 2016, 16:19

Zobacz:
Mazdę MPS 3 / 6
Lexus IS 250 (automat jeden z lepszych na rynku)
[link do oferty na Allegro wygasł]
Honda Civic VIII Type-R lub Accord coupe
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] 3.0 V6 z manualem
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

05 Lis 2016, 16:24

Odpuść sobie wszelkie Audi, VW, Skody, Seaty, bo silniki to dno i wodorosty.
W tej kasie dostaniesz miodnego Focusa mk2 ST, który bije na głowę jakieś Gulfy GTI - świetne prowadzenie, super silnik legitymujący się świetnym brzmieniem (5 cylindrów, a nie jakieś kosiarkowe 4). Z jemu podobnych Volvo c30 2.5t (ciężko ustrzelić), Megane z Twojego postu też świetny napęd.
Ze starszych możesz się pokusić o AR 147 GTA
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

05 Lis 2016, 16:41

Szkoda, ze wnetrze focusa 2 projektowal zaklad pogrzebowy. Wykonczenie wnetrza tez jest zenujace. Ja bym bral golfa, albo scirocco.
W sumie te auta beda mialy male przebiegi, to dsg chyba jeszcze na wykonczeniu nie bedzie :)
:naughty:
959
Aktywny

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: E320 CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna

05 Lis 2016, 16:49

W takim GTI DSG szybciej się skończy z racji przeznaczenia auta - nikt nie kupuje ich aby jeździć po emerycku.

Ja też jestem zdecydowanie za Focusem ST (5cyl. jest lepszą sprawą w takim aucie niż patrzenie na wnętrze, które w Golfie i Scirocco do jakiś fajnych nie należy)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Z9 Convertible 2000
    Projekt BMW Z9 Convertible skupia się przede wszystkim wokół wnętrza, które ma ułatwiać podróżowanie i pozwolić kierowcy skoncentrować się na wykonywaniu podstawowych zadań poprzez wykorzystanie technologii ...
    Niebezpieczny brud na samochodzie
    W okresie zimowym, z powodu topniejącego śniegu, na drogach często zbiera się błoto i sól, co skutkuje koniecznością częstych wizyt kierowców na myjni. Niestety nie wszyscy zdają sobie sprawę z ryzyka jakie ...

05 Lis 2016, 18:45

Paweuek napisał(a):Swoją drogą uwielbiam, gdy auto brzmi, a przy DSG dzwiek jest rewelacyjny.

Chyba coś nie tak z tym dźwiękiem dsg :D
959 napisał(a):Szkoda, ze wnetrze focusa 2 projektowal zaklad pogrzebowy. Wykonczenie wnetrza tez jest zenujace. Ja bym bral golfa, albo scirocco.
W sumie te auta beda mialy male przebiegi, to dsg chyba jeszcze na wykonczeniu nie bedzie :)

Chłopie nie znikaj weź jeszcze coś mądrego dopowiedz :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe