Auto do 45000 Saab Volvo AlafaRomeo Audi

14 Mar 2009, 12:50

Pisałem już dużo wcześniej: "Następna opcja od której zacznij to http://www.forum.alfaholicy.net/ - pisz że szukasz takiego auta. "

Kolejna sprawa www.alfateam.pl Zadzwonić powiedzieć jakie auto do ilu trzeba..

No i codziennie otomoto ze swoim ustawionym filtrem, wersja 120KM jak znajdziesz może iść pod chip tuning (2000 zł) wtedy będziesz miał 150KM - co jest też nie najgorszą opcją, a w chip tuningu moment obrotowy dużo wzrasta..

We Włoszech mój znajomy szukał 2 miesiące i nie znalazł dla mnie Alfy bo nowszych zwyczajnie nikt nie sprzedaje, co najwyżej rozbite bądź trochę walnięte które też się opłaca dla nas polaków brać i zrobić tanio ale.. ja się w to nie bawiłem.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

27 Mar 2009, 22:24

to ja trochę odświerzę temat

A co myslicie na temat AR GT z silnikiem 150KM JTDM ?
Przeglądajac serwisy z używanymi samochodami zauważyłem, że jest ona dostępna w bardzo dobrym wypsażeniu i przystepnej cenie

Pozdrawiam
Artur
artur_ka
Nowicjusz

Miejscowość: Brno

28 Mar 2009, 00:03

Bardzo fajny samochód, bardzo fajny silnik - jak znajdziesz zadbane auto to tylko brać ;). Polecam!
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

28 Mar 2009, 07:55

qki007 napisał(a):Bardzo fajny samochód, bardzo fajny silnik - jak znajdziesz zadbane auto to tylko brać ;). Polecam!

Orientujesz się może jak wygląda sprawa z użytkowaniem i eksploatacją AlfaRomeo GT ? Generalnie chodzi mi o koszty utrzymania w porównaniu z AR 159 z takim samym silnikiem.
Czytałem na necie, ze wytrzymałość zawieszenia nie jest najmocniejszą stroną tego auta i części do niego też nie należą do najtańszych.

Pozdrawiam
artur_ka
Nowicjusz

Miejscowość: Brno

28 Mar 2009, 08:59

mialem okazje sie ostatnio przejechac volvo s80 byl to diesel 2.5 nie wiem jaka ma moc ale nie zdarzyłem okiem mrugnac a na zegarze 160km/h zawieszenie rowniez komfortowe.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

28 Mar 2009, 10:59

artur_ka napisał(a):
qki007 napisał(a):Bardzo fajny samochód, bardzo fajny silnik - jak znajdziesz zadbane auto to tylko brać ;). Polecam!

Orientujesz się może jak wygląda sprawa z użytkowaniem i eksploatacją AlfaRomeo GT ? Generalnie chodzi mi o koszty utrzymania w porównaniu z AR 159 z takim samym silnikiem.
Czytałem na necie, ze wytrzymałość zawieszenia nie jest najmocniejszą stroną tego auta i części do niego też nie należą do najtańszych.

Pozdrawiam

Nie będę gdybał bo nie miałem żadnego z tych samochodów, mimo że na pewno są bardzo podobne do mojej 156 to odsyłam Cię na forum o którym wcześniej pisałem i napisz do ludzi co mają te samochody to Ci odpowiedzą.

Ceny części nie są drogie jeśli mówimy o aucie tego segmentu, są "normalne". A zawieszenie to kwestia niestety naszych dróg, jak będziesz jechał 150kmph po bulwach i dziurach to niestety padnie szybko, jak będziesz uważał to wytrzyma sporo.. W każdym bądź razie samochód trzyma się drogi i zawieszenie pięknie pracuje.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterko wsteczne
    Wprowadzając nowe rozwiązanie technologiczne: cyfrowe lusterko wsteczne dające doskonały obraz, Audi dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo jazdy. Rewolucyjna technologia jeszcze pod koniec tego roku znajdzie się w wyposażeniu ...
    Jak dzięki oponom zmniejszyć hałas w samochodzie?
    Hałas w przypadku ogumienia spowodowany jest przez tarcie oraz częstotliwość drgania opony i powietrza w niej. Zewnętrzny hałas toczenia jest parametrem szczególnym, ponieważ decybel (dB) jest jednostką logarytmiczną ...