Auto do ~ 45000

23 Wrz 2010, 16:10

Witam, właśnie zamierza zmienić swoją Asterke II na coś innego. Poszukuję samochodu do 45 tys. coś nie bardzo starego tak od 2005 r w górę dobrze wyposażonego, mało palącego w diselku. Myślałem nad:
Audi A4 B7 2.0 2005 - tylko ponoć silnik 2.0 jest awaryjny w tym modelu
Passata
Vectre

Proszę o jakąś radę co warto kupić, aby nie dokładać i być zadowolonym z zakupionego wozu:)

Pozdrawiam Trivet
Trivet
Nowicjusz

23 Wrz 2010, 19:54

To zależy od tego, jakiego auta Pan potrzebuje. Auta, które Pan sam preferuje to rodzinne limuzyny/kombi, przy czym Vectra jest sporo większa niż np. Audi. A więc ma to być auto rodzinne (dużo miejsca na tylnej kanapie, spory bagażnik), czy służyć raczej dwóm osobom i być głównie samochodem do jazdy po mieście, rzadziej "w trasę".

Proszę o sprecyzowanie, bo może warto przemyśleć zakup auta mniejszego, lecz znacznie lepiej wyposażonego i młodszego (np. Audi A3).

Innymi słowy, najpierw powinien Pan określić, co jest dla Pana najważniejsze w aucie, a co schodzi na dalszy plan - komfort, bezawaryjność, przestronność, wyposażenie, osiągi, spalanie, jakość wykonania, ergonomia, wyciszenie wnętrza, materiały użyte do wykończenia wnętrza itd. Między A4 a Vectrą są spore różnice w zasadzie w każdej z tych kategorii...
Nie sprzedajemy samochodów. Ale wiemy, które warto kupić.
Car For You
Nowicjusz

Miejscowość: PressPark

23 Wrz 2010, 20:08

Silnik 2,0 TDI jest ten sam w A4 i w Passacie. Wybierz któregoś ale z silnikiem 1.9 (105km). Jeżeli masz 45k i możesz sobie kupić Passata to nie zastanawiał bym się nad Vectrom i to jest jednak opel. Może i będzie młodszy ale jednak, Tu zacznie trzeszczec tu skrzypieć tu się urwie. Opel jest po prostu mniej dopracowany.

[link do mobile.de wygasł]
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

24 Wrz 2010, 07:57

Audi A4 B7 za tą kwotę to raczej nie uda się kupić , passat też skrzypi a Opel nie jest zły ,kupisz Vectrę tzw. "C" po lifcie spokojnie , a jak ma być jeszcze inaczej to może Zafira C ?
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Wrz 2010, 08:53

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Oczywiście przykładowo :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI

24 Wrz 2010, 09:45

Car For You - autem jeżdżę raczej sam bądź z pasażerem, ale czasem zdarza się że muszę mieć większy samochód czy z walizkami jechać i kogoś zawieść a poza tym A3 jakoś średnio mi się podoba. Poszukuje samochodu mało palącego i bezawaryjnego oczywiście zarazem komfortowego i z tego co mi się wydaje Audi A4 B7 takim samochodem jest.

Bart258 - sam posiadam teraz Opla Astre II jak wiadomo samochód z niższej pułki ale faktycznie trzeszczy i skrzypi, Vectrom nie jeździłem ale słyszałem że lubi się posypać.

czeslaw555 - szukałem już audi i spokojnie w tych pieniążkach ją kupie co do silnika to 2.0 odpada, 1.9 jest praktycznie bezawaryjny i spokojnie mi wystarczy tym bardziej że można go podkręcić. Co do Zafiry to auto nie dla mnie, nie na mój gust:)

Jogi4x4 - niestety mercedes też odpada jak wiadomo marka świetna ale jakoś nie dla mnie:)
Trivet
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

24 Wrz 2010, 09:57

to wszystko zależy z jakiego rocznika szukasz B7, tak żeby się udało kupić dobre auto do tej Twojej kwoty ,ale nie będzie łatwo bo w opisach i na fotkach to wszytko ładnie wygląda a z1,9 nie jest łatwo kupić bo są poszukiwane
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2014

24 Wrz 2010, 11:02

Trivet napisał(a):Jogi4x4 - niestety mercedes też odpada jak wiadomo marka świetna ale jakoś nie dla mnie:)
Ja już z Beemki wyrosłem (choć rówolegle miałem Merca), jakoś wolę "dziadkowozy" choć nawet dzieci jeszcze nie mam :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI