Auto do Norwegii

24 Wrz 2010, 09:47

Witam wszystkich Forumowicz, którzy mam nadzieję pomogą mi w wyborze auta.
Wyjeżdżam w najbliższym czasie do pracy w Norwegii, szukam samochodu, który spełniałby poniższe kryteria:
diesel, klimatyzacja, ESP/4x4 (podobno w zimie mi sie przyda), do 20tys zł
Najważniejsze żeby wygodnie się z niego wysiadało, bo w mojej pracy muszę ciągle wsiadać i wysiadać z auta, więc za niski być nie może (np. coupe hehe )
Oglądałam już parę aut, np Mercedes klasy A 2000r. - jednak odradzono mi kupno tego auta, ale super się w nim siedziało, zastanawiam się również nad Renault Scenic lub Oplem Zafirą. Nie wykluczam również takich opcji jak Golf lub coś podobnego.
Może komuś uda mi się coś poradzić :)
Dziękuje:)
paulainka
Nowicjusz

Miejscowość: Brak

24 Wrz 2010, 10:11

Jeśli coś wyższego do czego się wygodnie wsiada i ma bardziej "zimowy napęd" to może
Honda HR-V
Honda CR-V
Toyota Rav4
moze jakiś X-Trail z początku produkcji
Subaru Justy, Suzuki Ignis?
Pajero Pinin
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Poznań Motor Show 2019
    Prestiżowe i zarazem jedne z największych w Europie. Obecne w portfolio Międzynarodowych Targów Poznańskich od 1992 roku, zwane przez znawców świata motoryzacyjnego Małą Genewą, czyli targi Poznań Motor Show ...