REKLAMA
Witam, panowie jestem na etapie zmiany mojego focusa mk1 FL na coś nowszego . Szukam samochodu do 45 tysięcy, chciałbym coś fajnego troche sportowego(+150km) ale też wygodnego. Zazwyczaj jeżdżę po mieście ale czasami z dziewczyną wyskoczymy gdzieś na weekend za miasto no i wyjazdy wakacyjne/ zimowe ok 400km w jedną stronę gdyż mieszkam koło warszawy .
Preferuję Heathbacki i sedany , chciałbym też kupić coś możliwie mało awaryjnego ze spalaniem w granicach rozsądku tzn do 10l w mieście i do 8l na trasie, chciałbym też samochód który będzie tracił wolno na wartości dlatego skłaniałbym się ku znanej dobrej marce nie ukrywam że, sam zarobiłem cięzką pracą pieniądze na nowy samochód i nie chciałbym potem pluć sobie w brode po roku czasu ...
no dobra teraz podziele się modelami które wybrałem i proszę was o poradę
aha i silnik do 2.0litrów chciałbym
-Bmw e90 po lifcie (tylko jaki silnik do 2l)
-lexus is po 2008r
-seat leon 5f
- no i samochód który mi się najbardziej podoba i marki którą zawsze chciałem(marzenie z dzieciństwa i nie ukrywam że bardzo chciałbym je spełnić) tzn Audi a4 b8 2010r (wersja z ledami z przodu i z tyłu ) tylko jaki silnik 1.8tsi czy 2.0tdi CR 170 lub 143km.? 2.0 tfsi podobno piją olej dość mocno. 1.8tsi niby też ale podobno mniej?
Pozdrawiam i liczę na celne uwagi i porady
a może jakieś inne auto?