Auto do 4k

18 Sie 2017, 16:35

Cześć, szukam czegoś po tym, jak w mojej Carismie pękł pasek rozrządu. Wiem, że budżet śmieszny, ale skoro Cari do tamtej chwili była w serio dobrym stanie i przez prawie 2 lata nie wymagała żadnych napraw, a kupiona za nieco ponad 1000zł, to liczę, że i teraz coś fajnego znajdę. Do rzeczy.

Raczej szukam ponownie jakiejś Carismy, aczkolwiek w oko wpadło mi Volvo S40, choć nie wiem czy znajdę mechanicznie w miarę dobry egzemplarz w cenie 2-4k. Na pewno odpadają Golfy, Passaty i muły pokroju Corsy itp. oraz kombiaki. Szukam jakiegoś w miarę żwawego autka (Carisma z 1.8 GDI 125KM fajnie dawała radę). Interesuje mnie tylko benzyna, raczej bez gazu (kwestia do przemyślenia). Szukam czegoś w okolicach Gorzowa Wlkp. do 100km.

Moje propozycje:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - nie jestem zbytnim zwolennikiem automatów, ale może czas się przełamać
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] - dość tania, o silniku też różne opinie słyszałem

Liczę na jakikolwiek odzew z waszej strony i że nie zlinczujecie mnie za te propozycje. :)
Pozdrawiam.
Zoltan20
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2015
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: brak

18 Sie 2017, 17:26

Człowieku wrzuciłeś same trupy.. auto sprowadzone za 2-3k? Pomyśl logicznie za ile musieli go kupić żeby opłacało się go sprowadzić,zapewne opłacić i jeszcze na tym zarobić..
Szukaj czegoś bezpośrednio od właściciela a nie od handlarza bo w tym budżecie trafisz na minę..

Aha i jeszcze jedno masz mały budżet żeby wybrzydzać co Ci się podoba a co nie,trzeba brać to co jest w najlepszym stanie a nie sugerować się marką czy modelem.

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - od nowości w jednych rękach,opłaty i przegląd do końca roku.
[link do oferty na Olx wygasł] - na oględzinach sprawdż dokładnie progi i podłogę czy jeszcze są.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Sie 2017, 20:36

Na serio Twoich podejrzeń nie wzbudził jeden ze sprzedawców z nazwą przybytku "Auto-Części"? :roll: no i ten tjuning czy ulep od handlarza za 1800 (srebrny)...
Raz Ci się udało kupić taki wóz (do tego z najgorszym silnikiem), ale nie licz na to, że ta sztuka powiedzie Ci się drugi raz. Tak jak pisze Barol, szukaj w miarę prostego auta w najlepszym stanie, a nie jednego czy dwóch modeli.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie wchodź na czerwonym świetle!
    Pośpiech, nieuwaga, nieprawidłowa ocena odległości od nadjeżdżającego pojazdu czy zwykła brawura – to wszystko mogą być powody wejścia pieszego na jezdnię przy czerwonym świetle. W takich okolicznościach w zeszłym roku ...