Siemanko
Otóż przeglądnąłem "cały internet", a nawet więcej (śmiech) i niestety nie znalazłem odpowiedzi na dręczące mnie pytanie.
Jakie autko kupić do
(+/-) 30 tyś. złotych z osiągami poniżej (+/-)
8 sekund do 100km/h?
W związku z tym zakładam ten temacik i proszę was forumowicze o doradzenie mi
.
Może to być cabrio, coupe, hatchback, kombi, sedan gabaryty nie są tak istotne jak spalanie do max. 8l -8,5l/100km w mieście, pojemność bagażnika co najmniej 300L oraz względnym miejscem dla 4 osób.
W wyposażeniu auta oprócz elektrycznych szyb, wspomagania, abs, centralnego zamka itp. musi się znaleźć także automatyczna klima, bluetooth (do połączeń ze smartphonem), aux do puszczania muzy (lub poprzez bluetooth). To dla mnie główne dodatki które autko musi posiadać. Tempomat i tylne czujniki parkowania byłyby mile widziane ale nie są wymagane.
Auta z produkcji poniżej 2007/2008 roku nie wchodzą w grę ze względu na przestarzały design, no chyba że mielibyście ciekawą propozycje
.
Benzyna czy Diesel obojętnę, może też być z LPG. Podobnie ze skrzynią biegów.
Osobiście napaliłem się na Mazdę 3 II MPS 260km, lecz spalanie troszkę za wysokie (w ostateczności do rozważenia) - średnio 11L/100km jeżdząc 80% w mieście.
To tyle ode mnie, liczę na waszą kreatywność, a zarazem obycie w tym światku motoryzacyjnym i pomoc w wyborze dla mnie "idealnego" samochodu.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam,
Bartek