krikus napisał(a):Bo to przeżytek.
krikus napisał(a):szukaj np Daewoo Lanos, Skoda Felicja, Punto II
Rover to przeżytek ale polecasz:
Daewoo lanos - następca nexi budowanej na bazie kadeta
Skoda felicja - powstała na bazie archaicznej skody favorit
Skończ waść lepiej i wstydu sobie oszczędź...
krikus napisał(a):Szukaj coś normalnego, popularnego u nas a nie unikatów z "zielonych wysp"
Rover 400/600 to unikat
no tak dla kogoś kogo horyzonty motoryzacyjne zaczynają i kończą się na fiacie CC i SC to zapewne tak
Jako, że miałem okazje jeździć zarówno lanosem jak i felicją to jakieś tam rozeznanie mam.
Zestawienie jazdy felicja i lanosem do dobrze wyposażonej 400 w sedanie można porównać do jazdy na ośle albo na koniu
Osłem jest oczywiście skoda i daewoo ;p
Jako fan angielskiej motoryzacji i nie teoretyk jak inni wypowiadający się w temacie śmiało mogę polecić zarówno 400 jak i 600.
Mechanicznie samochody nie do zdarcia. Z blachą z racji wieku bywa różnie jednak nie rdzewieją elementy konstrukcyjne a częściej błotniki więc wszystko idzie ogarnąć nie dużym kosztem.
Silnik SDI przeważnie 105 konny czyli diesel z turbo i intercoolerem to jeden z najmniej awaryjnych diesli do tego super ekonomiczny. Części są za drobne i powszechnie dostępne, z racji koligacji z hondom dużo podzespołów właśnie od tej marki pasuje.
Rozpisywał wielce się nie będę, wszystkie informacje znajdziesz w internecie, nawet na autocentru masz wiele opini, sam zobaczysz, że przeważnie bardzo dobrych.
Jak nie będziesz słuchał teoretyków tylko ludzi, którzy faktycznie te samochody znają to kupisz elegancki, bezawaryjny i co najważniejsze oryginalny samochód w cenie połowy golfa IV
Zerknij na tą 45, mimo, że cena niska jak na 45:
[link do oferty na Olx wygasł]Tu masz fajną 400, szkoda, że bez skóry ale skórzane fotele kupisz za 200-400zł za komplet:
[link do oferty na Olx wygasł]Tu już w skórze:
[link do oferty na Olx wygasł]