Auto do 5 tys - moje typy, ktore polecacie ?

22 Lis 2015, 16:05

Witam serdecznie! Chcialbym sie zapytac, ktore auto z tych, ktore wybralem polecacie najbadziej? Auta do max 5tys z gazem.

Volkswagen Polo III, Seat Ibiza II, Fiat Punto II

Ford Fiesta IV, Peugeot 206, Renault Clio II, Opel Corsa B

Kiedys mialem ibizke tylko ze bez gazu ale bardzo sobie chwalilem.

Czy byscie mogli pomoc rowniez w takich sprawach jak np drozsza naprawa bylaby w tym samochodzie, tutaj cos rdzewieje czy np w tych egzemplarzach jest to i to zle lub gorsze.

Niepowiem ze najbardziej podoba mi sie peugeot 206 jednak to francuz i niewiem czy na naprawach nie bede przeplacal ...

Prosze o pomoc i uwagi pozdrawiam :)
Pieluch78
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 01 2010
Auto: ford fiesta

22 Lis 2015, 16:06

206 ok ale tylko od właściciela,unikaj handlarzy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Lis 2015, 16:20

i żeby zagazować 206 trzeba w miarę kumatego gaziarza, za taką cenę nie wiem czy upolujesz silnik 1.6 - bardzo dobry do miasta, ale 1.4 już znajdziesz, w 1.1 się nie pakuj bo to straszny muł. trzeba też uważać na belkę która wytrzymuje do 100k km a regeneracja kosztuje 600 zł, jeśli chodzi o resztę części to nie są one droższe niż do aut innych marek, jak kupisz zadbane auto od 1 właściciela (a da się takie kupić) to nie powinno się nagminnie psuć

co do fiesty mk4 to trzeba uważać na rdzę, ja polecam silnik 1.25 zetec - fajna dynamika i nie pali zbyt dużo, ale ma aluminiową głowicę i nie wiem czy da się go łatwo zagazować, 1.3 chyba już się da
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

22 Lis 2015, 16:36

Zależy od firmy bo niektórzy za belke wołają nawet 1000zł.
Jeśli mowa o 206 to może 306? Auto też godne polecenia.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Lis 2015, 16:59

Z proponowanych przez Ciebie samochodów w zasadzie wszystko będzie ok z wyjątkiem 206- awaryjnego, badziewnego i nie praktycznego szajsu.
Rozważasz corse B a przy odrobinie szczęścia kupisz corse C, ostatnio dość znacznie staniały a różnica w wykonaniu jest znaczna oczywiście na korzyść nowszego modelu opla.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

22 Lis 2015, 17:12

Ile ludzi tyle opinii ale nie będę po raz kolejny przytaczał historii pewnej dobrze mi znanej 206 która cały czas służy bezawaryjnie.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...
    Mitsubishi ASX 2013, Mocny – Bezpieczny – Prosty
    Od dnia premiery w 2010 roku model Mitsubishi ASX sprzedał się w 250 tyś. egzemplarzy, z czego 140 tyś. znalazło nabywców w Europie i Rosji. Tym samym pojazd stał się globalnym rynkowym przebojem firmy Mitsubishi Motors ...

23 Lis 2015, 12:35

Bierz to co będzie w najlepszym stanie blacharskim z dobrym wyposażeniem,a jeżeli liczysz na niską awaryjność i nie zależy Ci na osiągach,to Fiat Punto 1.2 będzie dobrym typem,podobnie jak Corsa czy Clio.
Dabtuner
Aktywny

23 Lis 2015, 21:16

[link do Gratka wygasł]

warto sprawdzić. Na temat tego samochodu mogę sporo powiedzieć, ponieważ moi rodzice posiadają taką samą od salonu do dnia dzisiejszego. Osobiście zrobiłem tym samochodem ok. 30.000 km. Oprócz oczywistych części eksploatacyjnych jak linka sprzęgła rozrząd filtry płyny w tym samochodzie nie było robione nic. Gniją progi, ale też nie we wszystkich egzemplarzach. Ta Ibizka rodziców pokazała bąble nawet po ponownym lakierowaniu elementu. Moja prywatna nigdy nie miała takich problemów. (moja była kupiona w salonie w Niemczech)
1,4 benzyna słabawa, ale da się jeździć, wbrew opinii niektórych. Pali ok. 6,5-7 litrów
XDxdXdxDxD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 10 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: TGX
Rok produkcji: 2015