REKLAMA
Witam, witam!
No cóż - Już jestem pewien, że w styczniu będę miał fundusze na zakup nowego auta, przy dobrych wiatrach może i sprawię sobie prezent na święta. Byłem już napalony na ST220, ale dzisiaj przeglądając oferty na allegro zacząłem zwaracać uwagę jeszcze na 2 auta. A6 C5 i A4 B6. Chciałbym wiedzieć co powiecie mi na ich temat, oraz w jaki silnik celować pod LPG. Wymagam ponad 200 koni i pojemność maksymalnie 3.0. Widzę, że jest sporo zagazowanych 3.0 V6 w każdym z w/w aut, więc najpewniej w ten silnik będę celował. Budżet ustaliłem sobie na 22 tysiące, lecz jeśli znajdę egzemplarz, który mnie zauroczy może wzrosnąć o jakieś 8 tysięcy (planuję na razie nie sprzedawać galanta, którego mam, tylko zostawić go dla matki, która została chwilowo bez auta, ale w razie czego mogę się go pozbyć).
Teraz troszkę suchych danych nt. aut od producenta:
W spalaniu i przyspieszeniu wygrywa A4, ale generalnie różnice między tymi autami są niewielkie, a wydaje mi się, że ST220 i A6 dadzą więcej komfortu jazdy. Poza tym A6 najbardziej podoba mi się wizualnie Proszę o opinie osób, które miały styczność z tymi autami.